BÄTTRE ÄN BANTNING

  • ät på mindre tallrik - en dålig vana, som dom flesta av oss har är att fylla hela tallriken med mat, bara för att vi är hungriga. detta gör att man lätt äter för mycket! genom att byta ut dom stora tallrikarna mot mindre kan man fylla tallriken samtidigt som man får i sig mindre, men ändå tillräckligt med mat.
  • byt ut dina glas - samma sak gäller det du dricker. drycker som bl.a juice, läsk, alkohol innehåller en hel del kalorier. genom att dricka ur mindre glas, minskar du intaget av det. behåll stora glas till att dricka vatten!
  • ät frukost - ni har garanterat hört det förr, men jag säger det igen: frukost är dagens viktgaste mål! äter du inte frukost, så kommer inte ämnesomsättningen igång. se alltid till att äta en stadig och ordentlig frukost, som du blir mätt på, annars blir det lätt att du börjar småäta.
  • fyll på med grönt - ska du ta mer, så ha som regel att ta en extra portion grönsaker. det botar hungern som finns kvar och dessutom får du i dig ännu mer nyttigheter.
  • lägg upp maten vid spisen - ett mycket bättre alternativ än att duka fram maten på bordet, då det lätt händer att du fyller på med mer, även om du är mätt. fyll tallriken med den mängden mat du vet att du behöver, inte mer än så.
  • drick vatten - även detta har påpekats gång på gång, men är värt att nämnas igen. vatten renar och hjälper kroppen att lösa upp vitaminer, mineraler och andra näringsämnenämnen som den behöver. dessutom reglerar vatten din kroppstemperatur och förbättrar förbränningen av kalorier.
  • ät regelbundet - genom att äta var tredje timma håller man igång förbränningen och håller blodsockernivån stabil, vilket minskar risken för sötsug.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0