I'VE TRIED TO HEAR, YOU'RE NOT NEAR

ännu en dag närmar sig sitt slut! men lika bra är väl det. imorgon blir det träning, och kvällen har varit trevlig. så sova gott kan jag med all säkerhet göra :) en långpromenad blev det idag också ... gick till slussarna och vidare in till stan på stigen intill vattnet (: sedan började jag gå tillbaka hem mot sylte, på andra sidan, hann knappt till skoftebyn innan dennisarna kom och plockade upp mig.


kvällen bestod av tacos och skräckfilm :D jag serverade tacosen och TV6 filmen, 'resident evil; extinction'. 23.00 var filmen slut, då begav sig pojkarna hemåt. nu sitter jag här för mig själv och lyssnar på lars winnerbäck. funderar på att gå ut och trampa ihop mina sista 1050 steg! :p måste gå 10 000 varje dag nu mera. eftersom jag bara har 30 minuter på mig innan klockan är 00.00, så får jag nog sätta lite fart nu :)

IT SEEMS LIKE ONE THING HAS BEEN TRUE ALL ALONG ... YOU DON'T REALLY KNOW WHAT YOU'VE GOT UNTIL IT'S GONE ♥


LOSE YOURSELF

nu har magen fått lite mat! :) stekte en tärnad kycklingfilé och blandade med milda fraiche, grön pesto, currypasta, vitlök, cayenne, chili och citronpeppar! kokade pasta snäckor till det, och det blev faktiskt helt okej (y. kan jag misslyckas? ;p tss. nu ska jag bara låta maten sjunka innan jag ger mig ut på en promenad :D blir en sväng till slussarna tror jag. kanske in till stan därifrån också, vi får se.

COLD CRUSHED ESTEEM

jag är huuuungrig! känns ändå som det inte var speciellt länge sedan jag åt? hm ..... ska iaf fixa någonting att äta nu, har dock ingen aning om vad. pestokyckling och pasta? sedan kommer eventuellt dennisarna hit och dricker lite kaffe :):) hoppas att jag tar mig ut på en promenad senare! ;o

FRUKOST




1½ dl
(150 gram) a-fil = 90 kcal
1 dl
(40 gram) müsli = 147 kcal
1 tärnat
(100 gram) äpple = 48 kcal

= 285 kcal

2 (30 gram) knäckebröd = 60 kcal
2 skivor (10 gram) ost = 32 kcal
1 skiva (5 gram) skinka = 7 kcal
2 skivor (5 gram) röd paprika = 1 kcal
4 skivor (3 gram) gurka = 1 kcal

+ 101 kcal = 386 kcal

1 (35 gram) äggvita = 16 kcal
1 kopp (200 gram) te = 2 kcal
2 glas (400 gram) vatten = 0 kcal

+ 18 kcal = 404 kcal

LATELY I'VE BEEN HARD TO REACH

godmorgon ..... jag har iofs varit vaken sen ett par timmar tillbaka. sitter här och funderar på att äta någonting, frukost alltså. idag har jag vaknat upp tillsammans med den där förbannade beslutsångesten. till och med frukost är svårt. att min matlust är som bortblåst sen några dagar tillbaka gör ju inte saken bättre. jag har iaf bestämt mig för att inte dricka något chaite idag. det får bli vanligt te, utan mjölk ... så ja. nu har vi kommit en bit på vägen. till teet då? en god macka, fil & müsli, kokt ägg, ägg och bacon, gröt, knäckebröd ... eller kanske scones ... mmmm! scones låter gott :) hur många kalorier är det i det, tro? jag är ganska övertygad om att det är alldeles för många, men kanske finns det något nyttigare alternativ? hm. troligtvis skulle det bara ge mig ångest. jag avvaktar med frukost, helt enkelt.

THEY'LL NEVER KNOW

dags att säga godnatt nu tycker jag :) den jobbiga ångesten, det dåliga humöret och nedstämda tankarna lindrades mycket väl under min promenad på 100 minuter. tog mig en tur in till stan, runt spikön och sedan tillbaka hem genom slussarna. mysigt, och som alltid helt underbart (: konstigt att det ska ta emot så innan man väl kommer ut på vägarna .....





när jag kom hem gick jag raka vägen in i badrummet och tappade upp ett mjölkbad.
sjönk sedan ner och låg där i ca 20 minuter innan det var dags att kliva upp igen. strax efter 21.00 kom hobbe hit, och så kollade vi på 'rounders'. nu har jag precis ätit lite kvällsmat och ska krypa ner under täcket med en kopp chai (hur många koppar har jag druckit idag?!!! haha). imorgon tänkte jag inte gå upp, vakna förrän 09.00 ... ligger nog kvar i sängen och kollar på det nya avsnittet av 'andra avenyn' som läggs ut på hemsidan just; 09.00! ;p

sov gott!

SHE NEVER FOUND THE WORDS TO SAY

KÄNNER MIG SÅÅÅÅ UNDERHÅLLANDE MED MINA DEPPIGA INLÄGG IDAG. ingenting behöver läsas, men måste ändå skrivas ... annars exploderar jag.


jag kan inte minnas sist gång jag var såhär nere. brukar inte ha tid till att sitta och deppa över saker :( har inte riktigt haft chansen att tänka och känna efter den senaste månaden, som jag har gjort idag ...

passar på att pina mig själv lite extra med deprimerande gammal jävla b-rap.
fördricker mig på chai och tycker synd om mig själv. haha. så jävla tragisk. woho! jag spårar ur totalt ..... hade jag fortfarande legat på den där gränsen till 'alkoholist' hade jag förmodligen hällt i mig all alkohol jag kunnat på tag på just nu. men nej, jag har "lyckligtvis" inte det suget längre. ser ingen mening med att dränka sorgerna i sprit. ser inte heller någon mening med att tröst äta, gråta till tårarna tar slut eller skära mig själv heller, så jag skonar mig från det också. tänk positivt (y. egentligen kanske jag borde kräla mig ut från den här förbannade lägenheten ändå. en promenad kan väl inte göra någon större skada?

sedan ska jag tappa upp ett bad, innan jag drar täcket över huvudet och släpper ut alla tårar. även om det inte gör någonting bättre, så känns det på något konstigt vis lättare för tillfället.

:'(


IT'S MISSED WHEN IT'S GONE

känner mig lite nedstämd .... försöker att reda ut lite tankar. känns som jag väldigt mycket som surrar just nu. framförallt, som vanligt, träningen. jag blir tokig och en gnutta deppig av att inte kunna dra ut och springa (pga smärtan i knät), oroar mig för om det blir någon träning överhuvudtaget idag, och när jag kommer kunna motionera innan frukost igen. hur och när jag ska kunna köpa nya skor, kläder, hantlar och allt annat jag vill ha.

jag vet inte riktigt vart jag har tagit vägen.
det slog mig precis att jag aldrig gör någonting längre. jag vet att jag inte är speciellt mycket för att vara ute bland folk och så nu mera. betoningen på aldrig är så rätt. jag umgås inte med mina vänner, jag festar inte, jag fikar inte osv ... jag gör ingenting. ingenting av det där som jag brukade göra, innan jag blev såhär insatt i det. anledningen är att jag har ett sånt desperat beroende av att ha kontroll över min kropp. träningen, kosten, tider, mått, siffror.

det känns skönt att kunna ha kontroll över någonting. men samtidigt börjar jag sakna mig själv. och jag vill inte offra allt i mitt liv, allt och alla som jag bryr mig så mycket om, pga ett dumt beroende :( så som jag stängt in mig själv det sista; har fått mig att börja tveka på mina känslor. jag kan inte hitta svar på mina egna frågor, jag kan inte sätta fingret på vad jag vill, eller vad jag tycker och tänker. jag vet inte, vet inte, vet inte. mer än vanligt .....

jag kan inte sluta nu. jag vill inte släppa min kämparglöd, min motivation och styrka! jag kan inte. jag gör det här för min egen skull. för en gångs skull håller jag fast vid någonting, riktigt hårt. jag tänker inte ge upp. känslan av att lyckas med någonting är oslagbar. jag tänker jaga efter den, tills jag fångar den. jag gör vad som helst, vad som än krävs.

WHAT HURTS THE MOST

har fruktansvärt ont i knät vid vissa vinklar! därför får det bli en vilo morgon idag! :( faaaan. jag måste verkligen skaffa riktiga löpskor. klarar inte av att sitta still ..... buhu. inte blev det något styrkepass igår heller, eftersom albin var så trött efter jobbet :/ men förhoppningsvis blir det av idag ist! (y.

frukost står överst på listan just nu. en omelett med bacon, paprika och ost :) mycket gott! sedan har jag absolut ingen aning om vad jag ska sysselsätta mig med. kanske klarar av någon liten promenad iaf :)

KYCKLINGSOPPA :)

har gjort en riktigt god soppa nu, till kvällsmat :) kyckling, broccoli, morot, cocosmjölk, currypasta, ingefära, vitlök, curry, citronpeppar och fisksås. hett och nyttigt! ska surpla i mig den nu. snart dags för sängen ..... ?

MY WORLD MY LOVE MY LIFE


DRESSED FOR SUCCESS

kom precis in efter min dagliga morgonrutin. har varit lite varstans idag. kände att jag behöver lite miljöomväxling, så det blev en tur runt slussarna och gamle dal, sedan in till stan, genom hjortmossen, skoftebyn och till slut sylte.



har dubblat min intervalltränings tid med den dubbla.
brukar i vanliga fall köra 10 intervaller på 30 minuter (1 min löpning, 2 min powerwalk), men idag blev det en betydligt längre runda så jag utmanade mig själv på 60 minuter. slitsamt, men lyckosamt. 20 intervaller på 60 minuter (1 min löpning, 2 min powerwalk som vanligt). sedan kämpade jag lite till och tog med mig ännu 60 minuter powerwalk som slutresultat hem (y. 120 minuters konditionspass avklarat, undeeerbart!

nu blir det en efterlängtad dusch innan frukost :)) sedan ska jag nog bara slappa tills ikväll, då det blir sportlife med albin. gilla gilla gilla .....

THE WIND BLOWS

börjar bli trött i ögonen och känner att den här dagen har gjort sitt. dags att få mina 8 timmars sömn, för att sedan hoppa upp ur sängen imorgon morgon. en 60 minuters runda innan frukost blir det, med intervallträning (y. sedan en god frukost och eventuellt en promenad in till stan för lite ärenden. resten av dagen har jag ingen aning om vad jag ska göra med, men kvällen är uppbokad för ett styrkepass med albin :)


min söndagskväll blev precis som tänkt; åt rester från gårkvällen till middag med pappa och erica. sedan tog jag en promenad på 60 minuter för att rensa tankarna lite ... in till stan och tillbaka, med ett par utspridda omvägar i skoftebyn. ett telefonsamtal med min lisafis (som jag saknar något förbannat!!) blev det också! :} mys med filten i soffan och lite godis blev ett alldeles utmärkt avslut på den här helgen (: nu ska jag krypa ner i sängen med en kopp chai. mmmm!

godnatt :*

MMMM!

ännu en nykter helg :) gud, vad duktig jag är! hehe. istället blev det en god mat, godis och coca cola igår blev det riktigt gourmet - filé mignon black & white med erica och hobbe. erica fixade potatisgratängen och jag ordnade såserna (béarnaise och rödvinssås), helt från grunden! alltid lika roligt, och alltid lika nervös över béarnasien :p lyckades mycket bra iaf :D pappa skulle stå för köttet, men blev sen, så vi stekte fläskfilén själva och åt utan honom. sedan åkte vi och hämtade denny för vidarefärd hem till albin där han och ronja drack lite. framåt midnatt släppte vi dom utanför meza och åkte hem igen. inte mycket mer med den lördagskvällen!

i förmiddags tog jag och hobbe en 45 minuters promenad innan frukost :) sedan har vi bara ätit godis och kollat film typ. efter 'the dukes of hazzard' åkte han. nu håller jag på och värmer upp såserna, och pappa ska fixa oxfilén (som vi sparade igår). så det blir gourmet ikväll igen ;) ska ta en skön dusch nu innan maten, sedan blir det eventuellt en promenad, någon bra film och godis senare. sist men inte minst; en god natts sömn innan ännu en härlig träningsvecka drar igång!! :D

TEARS AND RAIN

idag är jag mindre glad :'/ vaknade strax innan 08.00 av regnet som slog mot fönsterbläcket, det här känns inte okej. jag som ville ut och springa ..... istället la jag mig på soffan och kollade på barnprogram en stund innan frukost. det blev en smarrig dubbelmacka med smör, sallad, skinka, ost och gurka. och så en kopp varmt chai te.

nu är frågan; - hur ska jag få ihop 10 000 steg idag?

DINING ALONE

sitter här i min ensamhet :) lugnt och skönt, så några klagomål har jag inte! erica är hos en kompis, och pappa är på afterwork på klubben, nykter! haha. duktiga familjen har vi blivit ;p pappa har slutat snusa och röka + dragit ner på festandet. erica trappar ner rökningen och har börjat gå promenader med mig ;) jag själv tränar som en tok och har varit nykter i hela 4 veckor!! (y. inte dåligt alls.

just nu sitter jag placerad intill köksbordet. spelar lite mltr och har tänt ett par doftljus. senaste timmarna har jag duschat, smörjt in mig, filat och målat naglarna, kollat på bella & tyra show, druckit banan/ananas/passion smoothie och läst igenom lite bloggar :) nu har jag precis värmt lite av gårdagens gratäng (ris, kassler, sås, kantareller och ost, ännu ett 'påhitt' :p). efter maten ska jag förflytta mig till soffan och försöka leta upp någonting sevärt. en chailatte, frukt och några bitar mörk choklad ska jag nog unna mig också! (;


jag lyckades ju trots allt med 10 backintervaller! det var på gränsen till att jag ens orkade fortsätta andas efter det, men fan ta den som ger sig! ;) haha. + 70 minuter powerwalk, innan jag kände mig tillåten att gå hem! duktig tjej (a)

RUN TO THE HILLS

idag är sofia andersson laaaat! eller nej, kanske inte lat. men slö, och ovanligt omotiverad, obeslutsam och oentusiastisk på många sätt och vis :| känner mig liiite tom på energi, vilket iofs inte är speciellt konstigt, med tanke på hur hårt jag har tränat den här veckan! ;o MEN det är bara positivt, och grundar till att mitt humör faktiskt är hållbart (ännu) trots att jag inte har rört på mig någonting än idag, förutom veckans storhandling.

den saken ska lyckligtvis ändras på inom den närmsta timmen! ;D väntar på att lunchen jag precis ätit ska smälta lite, sedan ska jag knalla bort till mitt nya träningsredskap och köra backträning, 10 intervaller står fast uppskrivet som minimum. tar med mig syster som sällskap och tidtagare (y.

- dags att byta om :)

SET YOUR BODY FREE

NU ÄR JAG TOTALT JÄVLA SLUUUUT!! den här dagen har tagit på krafterna. sitter still i lugn och ro för första gången sen jag vaknade nu ;o

07.30: gick upp. åt en äggvita och drack en kopp kaffe, väckte erica.

08.00:
60 minuters morgonpromenad - 7300 steg.

09.20:
åt frukost bestående av a-fil och müsli + skivad banan, en äggvita och en kopp kaffe.


09.52:
hoppde på bussen till sportlife

10.30: 60 minuters mag/rygg/arm pass på sportlife. gick fint (y.



11.30: 20 minuter solning.

12.08:
tog bussen hem igen.

12.50: slängde i mig lite mat (pastaskruvar och köttbullar)

13.37: tog bussen med erica till vänersborg.

14.30: 20 x 25 meter simning.
+ ångbastu, bastu och dusch.

16.00:
tog bussen hem.

16:35:
kom innanför dörren .....

sedan dess har jag hasat runt här hemma och näst intill slutfört städningen - plockat undan kläder, disk osv ... startat en tvättmaskin, plockat ur/i diskmaskinen, städat mitt rum, dammat, bäddat sängarna och dammsugat. snart ska jag torka golven, hänga upp tvätten och sätta igång med maten som ska vara färdig 20.00, då papsen kommer hem :) behöver jag ens påpeka att jag kommer slockna tidigt ikväll? ;p

FAILURE IS NOT AN OPTION

7300 steg på 60 minuter blev det! :) det var ganska slött, men hur härligt som helst och precis i lagom tid. vi började med att gå på en stig intill ett vattendrag med små fall, fåglarna kvittrade och solens strålar börjar värma. nu vill jag ha vår!!


sitter och äter frukost just nu.
a-fil och müsli med skivad banan, en äggvita och en kopp kaffe (y. om 10 minuter ska jag gå ut till bussen :) ärligt talat, så är jag lite orolig för att jag inte kommer träffa någon albin när jag väl är där, men det blir ett senare problem isf :p

YOU KEEP ME RUNNING

låg kvar i sängen 30 minuter extra idag eftersom jag somnade ganska sent. vaknade vid 01.52 och upptäckte att jag somnat i telefonen :p hehe. somnade snabbt om och sov så gott. lika alert idag som tidigare dagar i veckan. nu har jag precis väckt erica och tagit mig en kopp kaffe, väntar på att äggen ska koka klart!

idag blir det bara en promenad innan frukost. 60 minuter. sedan ska jag slänga i mig lite frukost innan jag tar åker och tränar. ska vara på sportlife 10.30 för att träffa albin, så 09.52 bussen blir lagom. har bokat soltid 11.30 också, så efter det tar jag 12.08 bussen hem (tänkte jag) och äter lunch innan jag och erica åker och simmar i vänersborg :) blir förhoppningsvis ännu en promenad ikväll ... eller kanske en joggingtur ;p vi får se. annars känns det som en ganska lugn dag. städa ska jag göra också - tvätta, diska, plocka undan, damma, dammsuga, torka golv.

nu är äggen strax klara. ska dra på mig lite kläder, så jag är redo att gå vid 08.00.

25 MINUTES

städningen hos edberg gick bra, och tog mig 5 timmar :p väldigt nogrant alltså. sedan gick jag in till stan, träffade albin och så var vi på banken där jag satte in pengar på mitt konto. sedan kikade vi in hos possy och micke i kiosken innan albin skulle hem, då gick jag till torget där jag väntade på erica i nästan 1 timma. var jätte frusen när vi kom hem ..... lagade korvstroganoff och åt. mer än så blev det inte med den här dagen :)


har haft en mysig kväll med lillasyster :)
vi tog en promenad bort till affären vid 20.00, där köpte vi bl.a kiwi, bananer, vindruvor, ananas och mörkchoklad. så när vi kom hem igen så gjorde jag banan/ananas smoothie och fruktsallad med ovanstående frukter. mycket gott! några bitar mörk choklad blev det också. och så kollade vi på 'good will hunting', tröttnade dock efter drygt 1 timma, så nu ligger jag i sängen och pratar med hobbe. snart är det dags för mig att sova. 07.00 ringer väckaren.

imorgon blir det full fart!!

GOOD WILL HUNTING


SOME PEOPLE CAN'T BELIEVE IN THEMSELVES

UNTIL SOMEONE BELIEVES IN THEM ♥               

THOSE WILL BE THE BEST MEMORIES

stolt och uppiggad efter ett härligt morgonpass! :D 10 min powerwalk, 30 min intervall (1 min löpning, 2 min gång), 15 min backträning, 7 intervaller (löpning uppför, jogging nedför, 30 sek vila) och 20 min promenad som avslut.



tog en snabb dusch innan frukost och andra avenyn. nu ska jag (och erica som sällskap 1 timma, innan hon ska till vbg) åka bort till hjortmossen, där jag ska städa hos edberg :) blir nog ett par timmar. sedan ska jag möta erica i stan. ska sätta in pengar och kika in på apoteket. tänkte hinna med bussen om 5 min, så får kila ut nu :*

JUMP AND RUN

kaffe och ett par äggvitor innan dagens morgonrunda. tänkte dra ut på ett hurtigt pass i dimman :D 10 min uppvärmning, 30 minuters intervallträning (1 min löpning, 2 min powerwalk) + 10 min backträning innan jag varvar ner med ännu 10 min powerwalk. utmanar en någorlunda brant/lång backe i skoftebyn. ska springa upp och sedan jogga långsamt ner. 30 sekunders vila innan nästa intervall. satsar på 5-10 stigningar.

dags att hälla i sig kaffet och dra på springskorna! här har ni en av mina favorit(pepp)låtar i min iPod just nu. skön takt, dock för seg att följa :p


KLADDKAKA & MANGOYOGHURT

nu har jag och syster vart ute på en promenad :) 60 minuter/6000 steg blev det. alltså promenad (och inte powerwalk), för en gångs skull :p snart ska vi slänga oss i soffan och kolla på 'dumpa honom!' som börjar 20.00 på canal + comedy. blir en liten bit av kladdkakan som jag bakade tidigare också, med en klick mangoyoghurt! men först ska jag äta lite kvällsmat - fil & müsli (y. mmmm!


KRYDDIG OMELETT OCH CURRYRÖRA MED KYCKLING OCH BACON!


stek kyckling i lite salt, citronpeppar, cayenne, spiskummin och vitlök.


och så lite bacon (någorlunda knaprigt)


sedan ska det svalna ...


blanda turkisk yoghurt, majonäs, senap, curry, sweet chilisås och salt.


skaka 2 ägg med paprikapulver, cayenne, grillkrydda och svartpeppar och stek till 2 omeletter.


vänd ner kyckling och bacon i yoghurtblandningen.


när omeletterna svalnat - på med den kalla röran och rulla ihop!



det här är ett lchf recept :) ruskigt gott, och nyttigt! testade det här mest för skojs skull och för att jag tröttnat på dom flesta kycklingrätter (wok, jordnötssås, vitlöksfylld, dragonsås osv) ... jag tror jag har en ny favorit (;

COMPLICATED HEART

uuuunderbart skönt med en varm dusch efter den tunga rundan. genomblöta kläder lägger på en hel del vikt. nu har jag smörjt in mig och även lagt på en ansiktsmask med avokado och valnöt :)) tycker att det är dags för lite frukost. jordgubb/blåbärs smoothie blir fint.



SOMETHING YOU SHOULD KNOW

inte kul att det spöregnar ute! :( men nu ska jag i vilket fall ut på en runda. kör nog en powerwalk/jogging tur på ca 30 minuter +/-. vi får se ... regn kan faktiskt vara ganska skönt att motionera i! :) positiv, positiv.

SLEEP WELL


kan ju inte göra annat än sova gott inatt! :)
blev en 60 minuters powerwalk till sportlife (kom upp till 21 000 steg idag) för ett härligt rygg/arm pass med albin och sedan en halvtimma i solariumet innan jag tog bussen hem. tog mig en kall dusch, fixade banan/passion smoothie och kollade en film, 'did you hear about the morgans', med lillasyster. nu har jag borstat tänderna och krupit ner under täcket. längtar till morgonens endorfinkick. godnatt :*

HELP ME EASE THE PAIN INSIDE OF ME

efter snart 2 timmars vila är det snart dags att röra på sig igen! :) har fördrivit tiden sedan jag kom hem från sonja med att stretcha, lyssna på musik och städa. funderar på att ta en promenad till sportlife, 19.00 tänkte jag vara där. ska jag köra ett hårt styrke pass med albin och sola som avslut på den här dagen. vid 21.00 blir det troligtvis raka vägen hem och slumra framför en film med en god smoothie.

ska dra med mig erica bort till affären när jag går. ska köpa lite frukt/bär som hon får bära med sig tillbaka hem, eftersom jag inte hinner till affären förrän den stänger sedan ...

I'LL NEVER BE THE SAME, IF WE NEVER MEET AGAIN

60 minuters endorfiner och jag är på topp! :DD ren jävla kärlek till intervallträning. körde på precis som planerat :) ett mål i taget ..... längtar redan tills klockan ringer igen imorgon bitti ;) haha.



har precis tagit en 2-minuters dusch, så nu är det (verkligen!) dags för frukost. ägg och bacon. hade ju tänkt att vara hos sonja om 40 min ;| oooops!

EDIT - 11.48; nu har jag slängt i mig frukosten! dags att dra på lite kläder och kila bort till sonja (:

RUN IT!

09.00 ringde klockan! :) idag hoppade jag upp ur sängen ... det är konstigt hur mitt humör kan vända, fast iofs hade jag väl ingenting som höll mig kvar i sängen ;p ingen anledning att ligga kvar där bland en massa tomrum. nej, nu har jag som vanligt fått i mig två äggvitor och snart är kaffet slut, så då blir det ut och röra på fläsket. tänkte köra 10 min uppvärming, 5 min powerwalk, 5 min jogging. sedan 30 minuter intervall, 10 x 1 min, med 2 min vila emellan intervallerna. och så 20 min powerwalk efter det, som nedvarvning.

DEPRESSED

har vart på uruselt humör den här helgen. inget vidare kul ... har inte lust med någonting. igår kväll tvingade jag mig ut en stund iaf. träffade lisa, vilket jag inte gjort sen i måndags, så det var trevligt :) vi tog en promenad genom stan, bort till denny där det var lite folk. inte mycket mer med det. blev allmänt sällskapande bara. jag och lisa hängde i köket med denny och leo, i stort sätt hela vistelsen. hobbe skjutsade hem mig vid 23.00. tänkte gå och lägga mig, för att sova av mig det dåliga humöret ... men hann knappt komma innanför dörren förrän dennis ringde, så då gick jag ut igen. satt och pratade med honom, stampe och tommy. det gjorde gott :) hobbe kom tillbaka igen vid 00.00, så efter en liten stund gick vi in och la oss.

idag gick jag inte upp ur sängen förrän 17.30.
hobbe åkte hem ca 2½ timma innan det, då somnade jag om en stund och blev väckt när sonja ringde vid 15.48, så imorgon ska jag bort till henne och städa! sen har jag kollat på 'message in a bottle'. fin film! har tvingat i mig lite "frukost" och suttit här vid köksbordet sen dess .....

HARD TO MAKE A DECISION

härlig dag, men ganska jobbigt humör. en fruktansvärd beslutsångest över minsta lilla grej, och lite besviken på albin som jag förväntade mig att träna med idag (eftersom vi bestämde det igår?!), men han försov sig till nu. orkar i vilket fall inte haka upp mig på det nu, utan fokuserar på resten av dagen, som faktiskt började ganska bra :)

vaknade tidigt tillsammans med hobbe.
redan innan 08.00 faktiskt. han åkte till uddevalla och jag, som vaknade på helt fel sida, tänkte somna om. men tröttnade efter ett par minuter och släpade mig upp ur sängen ist, kokade 2 ägg och glufsade i mig dom (vitorna, som är=protein), och en kopp kaffe. sedan drog jag ut på en intervall sträcka (ca 3,3 km) på drygt en halvtimma. mycket härligt! framme vid statoil/magnus åberg plockade hobbe upp mig och så åkte vi tillbaka hem till mig.


jag sorterade lite bland mina prylar innan jag tog en skön dusch.
där efter käkade vi några knäckebröd och sen så åkte hobbe för att återlämna bilen ;p jag fick ett ryck och började städa medans jag väntade på pappa och lite ingredienser till middagen. nu har jag gjort korvstroganoff som jag sitter här och äter, sakta men säkert.


igår var en vilodag. dvs, ingen träning! ;o en efterlängtad hobbe övernattade här, så kände inte riktigt för att tvinga mig iväg till sportlife på morgonen/förmiddagen. tidiga kvällen spenderades sedan med pappa, erica och edberg. smörgåstårta och gamla VHS-filmer. 20.30 promenerade jag och erica bort til affären och köpte en stoooor påse godis och cola (a) softade på mitt rum med varsinn dator en stund innan vi drog med albin och hanna ut. hamnade i sackas garage, vilket inte var speciellt intressant för varken mig eller erica, så istället bestämde vi oss för att gå. ca 80 minuter senare hade vi gått 7,3 km och då plockade hobbe upp oss. så lite "träning" blev det trots alls ... 10 000 steg uppnåddes (y.


kvällen var fortsatt lugn. blev en tur till uddevalla för att hämta folk, sen åkte hobbe en vända till och jag gick och la mig i väntan på att han skulle komma tillbaka. somnade gott och fort framåt 04.00 :)


"kul bilder", njae. men kanske roligare än bara massa text.


MOVIES OF 2010


























REGELBUNDEN TRÄNING ;


  • STÄRKER KROPP OCH SKELETT
träning ger starkare och bättre hållning. du minskar risken för att bli trött och få ont i ryggen genom att vara regelbundet aktiv, du får även bättre balans och kordinationsförmåga. redan i 25-årsåldern börjar nedbrytningen av skelettet, och precis som i andra levande vävnader i kroppen, så börjar nya celler bildas i benet. det är detta som kallas benskörhet, vilket drabbar varannan kvinna och var fjärde man över 50 år. fet fisk, mjölk och fysisk träning motverkar detta.


  • FÖRBÄTTRAR ÄMNESOMSÄTTNINGEN
att ämnesomsättningen och förbränningen ökar under träning, det vet vi alla. men är man vältränad ökar ämnesomsättningen även vid vila, och kroppen förbränner då fler kalorier än om man är otränad. därför är regelbunden träning en viktig faktor till att gå ner i/behålla sin vikt. muskelmassa kräver mycket energi (kalorier). därför är styrketräning lika viktigt som konditionsträning, för att behålla och öka muskelmassan, som i sin tur ökar ämnesomsättningen.


  • STÄRKER HJÄRTA OCH LUNGOR
genom träning utmanar du andningförmågan. detta kommer alltså att göra det möjligt för kroppen att ta emot och sprida större mängder syre, i takt med att du ökar effektiviteten i hjärta och lungor. om kroppen pumpar och absorberar mer syre blir du mindre andfådd.


  • SÄNKER BLODTRYCKET
fysisk träning ökar aktivitet i vagusnerv (bromsnerven), vilket påverkar hjärtat att slå långsammare och minskar aktiviteten i stressnerverna.


  • GER MER ENERGI OCH VITALITET
träning gör att du känner dig piggare, sover bättre, matsmältningen förbättras och spänningar i kroppen löses upp. mycket av detta beror på att endorfiner släpps ut i blodet och du känner dig mera laddad och glad. träning ökar dessutom dina energinivåer och serotonin i hjärnan. bra kondition gör att du orkar mera, både i vardagen och när du tränar.


  • MINSKAR RISK FÖR SKADOR
en bättre form ger än säkrare vardag. träning ökar uthålligheten och gör att du kan hålla på på längre utan att bli trött. mångs skador beror på ouppmärksamhet eller trötthet.


  • STÄRKER IMMUNFÖRSVARET
en bra ämnesomsättning gör att kärlrelaterade vävnader blir friskare och mer tåliga. du får då bättre läkningsförmåga och tål större påfrestning. detta gör då att motståndet mot infektioner förbättras.


  • FÖRBÄTTRAR BLODCIRKULATIONEN
ökad blodcirkulation transporterar bort slaggprodukter och förbättrar syre- och näringstillförsel till kroppens alla kärlrelaterade vävnader, vilket hjälper mot spända muskler.


  • FÖRBRÄNNER ONÖDIGT KROPPSFETT
genom att aktivera muskler ökar du energiförbrukningen, vilket leder till att kroppen börjar bryta ner fett för att få energi. även bra kondition ökar ämnesomsättningen, vilket gör att man förbränner mer fett, även under vila under ett helt dyng efter träningen.


  • ÖKAR SJÄLVFÖRTROENDET
vid regelbunden fysiskt aktivitet och träning frisläpps hormoner som kan öka ditt självförtroende och självkänsla. din kroppshållning påverkar hur du ser på dig själv, dina känslor och tankar.


  • GER ÖKAD FRISÄTTNING AV ENDORFINER
endorfiner är ett hormon som tillverkas av kroppen och fungerar liknande morfin, då det kan lindra smärta, sänka blodtrycket och framhäva lyckokänslor. detta ämne utsöndras i kroppen vid t.ex. träning och fungerar som belöningshormoner, de ökar även produktionen av immunceller.


  • MOTVERKAR STRESS
när du motionerar sänks blodtrycket och kolestrolet i blodet och blodsockret regleras, vilket är raka motsatsen till vad som händer i kroppen när du är under stress. träning ger en mer balanserad hjärnaktivitet, som hjälper dig att slappna av.

MIND REFLECTIONS

blev ett lätt pass med albin idag! :) kände mig ganska seg, men ångrar nu efteråt att jag inte tränade hårdare. fast det är väl kanske lika bra att jag tog det lugnt, eftersom jag egentligen inte bör träna överhuvudtaget nu.

10 minuter crosstrainer (strength)
30 minuter styrke (bröst, axlar, armar)


nu sitter jag hemma och tråkar. har städat lite, startat en tvättmaskin och ätit en smörgås.

ÖKA DIN FÖRBRÄNNING ;


  • REGELBUNDEN KONDITIONSTRÄNING
bra kondition ger bra förbränning, både när du tränar och vilar. alltså - ju bättre kondition, desto bättre fettförbrännning. en promenad på 30 minuter om dagen är bra. träning som höjer pulsen (t.ex. löpning, motionscykel, crsstrainer och aerobics) bör gärna utföras 2 timmar/vecka. när du blir andfådd och hjärtat får jobba hårdare än vanligt producerar kroppen enzymer, detta bryter ner fett och använder det sedan som energi.
  • TRÄNADE MUSKLER
muskler förbrukar kalorier, eftersom kalorier är energi. mer muskler ger alltså högre förbränning. även om själva styrketräningen i sig inte förbränner speciellt mycket, så höjs förbränningen i och med att muskelmassan ökar.
  • TRÄNING INNAN FRUKOST/PÅ TOM MAGE
ett bra sätt att öka fettförbrännningen när man tränar, är att göra det på tom mage. då tvingas nämligen kroppen att använda mycket energi ifrån fett, eftersom det inte finns någonting annat. drick därför ett stort glas vatten när du vaknar och vänta sedan med frukosten till ca 30 minuter efter träningen.
  • LÅG BLODSOCKER NIVÅ
genom att hålla blodsockernivån låg, ökar förbränningen av fett. kolhydrater med högt GI (glykemiskt index) tas upp snabbt av kroppen höjer blodsockernivån och sänker där med förbränningen. dessa kallas snabba kolhydrater och finns främst i allt som innehåller mycket socker, så som läsk, saft, godis, kakor, chips, vitt bröd, men även i mjöl, pasta, ris. därför är fullkorn, mörkt bröd, grönsaker och frukt att rekommendera.
  • DRICK KAFFE
kaffe innehåller koffein som ökar hjärtfrekvensen, detta leder i sin tur till att kroppen förbränner mer, även om du bara sitter still.
  • UNDVIK ALKOHOL
alkohol är raka motsatsen till kaffe, den försämrar förbränningen och minskar energibildningen. kroppen har fullt upp med att förbränna alkoholen i levern istället för fett.
  • INTERVALL TRÄNING
att chocka kroppen, t.ex. rusha 30 sekunder var femte minut under joggingturen sägs förbränna dubbelt så mycket, som när du bara joggar som vanligt.
  • ÄT EN ORDENTLIG FRUKOST
när du sover sjunker förbränningen och kommer inte igång ordentligt förrän du äter igen. att skippa frukosten kan leda till att du går runt i 18 timmar utan att kaloriförbrukningen kommer igång som den ska. så även om man har svårt att äta på morgonen, bör man försöka att få i sig någonting!
  • MINSKA KALORIERNA, MEN LAGOM
för att gå ner/undvika att gå upp i vikt måste man förbränna mer än man stoppar i sig. men äter man för lite ställer kroppen in sig på svält för att "överleva". forskning visar att kvinnor som äter mindre än 1200 kcal/dag minskar sin förbränning med 45%.
  • DRICK VATTEN
kroppen behöver vatten för att ta upp näring, reglera kropptemperaturen, producera energi och hålla ordning på prestationsförmågan. vatten har även en mättande effekt och ökar förbränningens hastighet.

  • SE TILL ATT FÅ I DIG KALCIUM
att få i sig mjölk, ost, smör och yoghurt är bra, eftersom det innehåller kalcium, som tillsammans med andra ämnen i mjölkprodukter främjar förbränningen. även ägg, räkor, nötter, frön och citrusfrukter.

  • BRA SÖMN
både hunger och förbränning kan påverkas av dålig sömn. du kan känna dig hungrig, trots att du egentligen har ätit tillräckligt. hormonet cortisol reglerar aptiten och sömbrist kan leda till att utsöndringen av detta påverkas.

  • VARDAGSMOTION
i dagens läge lever vi bekvämare än vi både bör och behöver. ta cykeln eller gå istället för att ta bussen och välj trappor framför hiss. hoppa av bussen ett par hållplatser tidigare, dammsuga en extra gång i veckan, ta en kvällspromenad med trevligt sällskap, lek med barn. det finns många enkla vägar till bättre vardagsmotion, som inte alls är speciellt jobbigt och lätt kan bli bra rutiner. kroppen behöver få röra på sig! vardagsmotion ökar förbränningen, syreupptaget och blodcirkulationen. dessutom förbättrar den sömnen och konditionen, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och sänker blodtrycket.

  • KYL NER KROPPEN
börja dagen med en kall dusch. detta gör dig både piggare och tvingar kroppen att få upp temperaturen igen. vilket ger en mycket bra förbränning, då kroppen behöver använda en massa energi för att kunna producera värme.

  • STARK MAT
kryddor som chili, pepparrot, senap, curry, ingefära, cayennepeppar, sambal oelek och vitlök ökar värmeproduktionen i kroppen och därmed förbränningen, ända upp till 25% under 3 timmar efter måltiden.

  • DELA UPP MÅLTIDERNA
istället för att äta tre stora måltider om dagen rekommenderas att äta fler, men mindre. tre huvudmål och två mellanmål är lagom. var tredje timma brukar vara lagom. detta håller igång förbränningen hela dagen och minskar risken för sötsug och småätande. tänk också på att bara äta tills hungern är borta, inte tills du är proppmätt.

NOW I'VE GOT YOU IN MY SIGHTS

har precis ätit flundrafilé och grönsaksbiffar (: och NU är jag sjuuuukt sugen på någonting gott, helst choklad! så har kikat efter lite god och nyttiga efterrätter. hittade ett recept på chokladyoghurt, banan och mandel här, som jag tänkte göra ikväll! (y. vill ha en bra film att se på också, så det blir nästa projekt - att hitta någon ;D hehe. har fortfarande inte sett klart 'luftslottet som sprängdes', men det ska jag ta och göra nu, tillsammans med en kopp kaffe :p

ANDRA AVENYN

vaknade tidigt imorse, strax efter 07.00. och eftersom jag inte hade/har speciellt ont idag, eller hade någon annan direkt anledning att skita i udm, så bestämde jag mig för att få det gjort. så mamma skjutsade mig till resecentrum i vänersborg, och jag tog 65an 08.30 till trollhättan. var klar på udm 09.15, missade bussen hem med 30 sekunder. men det gjorde mig inte speciellt mycket. jag satte mig i busskuren utanför högskolan och väntade på nästa.

nu äter jag frukost, så gott det går :p kanske inte det smartaste valet att satsa på a-fil och müsli, men kände verkligen för det! :p eftersom att nya avsnittet av 'andra avenyn' har kommit, så tänket jag lägga mig på soffan och kolla på det (:

HAHAHAHAHA

min syster skrev på msn i full panik att hon lyckats spärra mobilen och behövde puk-kod. snäll som jag är ringer jag till comviq's kundtjänst, och presenterar mig som "erica andersson". får för att dom ska vara säkra på att jag äger mobilen/kortet en del kontrollfrågor som när jag tankade på mobilen senaste, med hur mycket jag tanakde på, hur länge jag har haft det kortet osv ..

ja. så där satt jag, röd i ansiktet (osynligt för killen på andra sidan luren som tur var) och vidasrebefordrade frågorna till erica över msn, stressad så jag skakade :p men det gick bra, jag spelade halvt efterbliven och sparade tid genom att 'hmm'-a och fylla ut svaren så gott jag kunde. och frågan "kan du säga ett nummer som du ringt mycket till?" besvarade jag med mit eget nummer (;

NO FLAWS WHEN YOU'RE PRETENDENG

nu, några timmar efter operationen kan jag prata någorlunda ordentligt igen. bedövningen har släppt och blödningen har gett sig! (: nu har jag precis pratat lite med hobbe. funderar på att ta en dusch, men vet inte om jag orkar ... är även lite sugen på en promenad med dixie, men energin till det finns verkligen inte! :| känner nästan bara för att bädda ner mig i sängen, kolla på slutet av 'luftslottet som sprängdes' och sova ut ordentligt. måste dock ställa klockan någon gång inatt för att ta mer smärtstillande! hmpf.


imorgon får jag kliva upp redan 07.30. jag ska vara på udm i trollhättan 09.00, så bussen går från vänersborg (dit mamma skjutsar mig) 08.30. inte speciellt kul, jag skulle lika gärna kunna åka hem till trollhättan nu ikväll, det hade ju varit det lättaste :o men men ..... någonting annat än att bara klottra på här ska jag iaf göra.

HAVE TO BELIEVE THAT I CAN

har varit vaken i en timma. vaknade med solen i ögonen, härligt! :D nu har jag städat i ordning i köket, som såg ut som kriget efter igår ... och så har jag ätit lite frukost och väckt albin och ronja. om 20 minuter ska jag och albin dra bort och träna, är det tänkt. men jag är faktiskt lite tveksam till om det blir så (?) får hoppas att han skyndar på.

sen ska jag ta mig till näl, för operationen. börjar bli lite halvt skräckslagen nu :( gillar inte. men det värsta kommer dagarna efter, suck.

SLEEP OVER @ ALBIN

har precis tvättat ansiktet, borstat tänderna och smörjt in mig. nu har jag gottat ner mig under täcket och ska sova, tänkte jag :) är trött efter ännu en dag med fokus på träning. kvällen har dock varit ganska lugn ... middag (vitlöksfylld kyckling, ris, sweet chili sås och sallad med fetaost) med albin och ronja :)) så även en halv film och så började vi slinga albins hår. jag överlät resten helt och hållet till ronja nu, eftersom jag är så jävla trött!

imorgon ringer väckaren 08.30.
då blir det ett träningspass med albin innan jag ska vara på näl 13.00 för att operera bort ännu en visdomstand. det ser jag inte fram emot! :( men men ... sen tror jag att jag åker med mamma upp till frändefors faktiskt, packade för det iaf. men vi får väl se vad jag känner för imorgon.

natti natti :*

FINALLY HOME

just nu känns det som om jag inte kommer orka ta mig från den här stolen ens. galet trött är jag. fick slänga i mig lite mat förut innan jag sprang ut till bussen igen 16.37, för att träffa ronja på vattenpalatset. 40 x 25 meter simmade vi + att vi plaska, busa, bastade och slappade i bubbelpoolen lite! (: 19.17 klev jag på bussen och halvsov hela vägen till trollhättan. nu har jag alldeles nyss kommit innanför dörren och slagit mig ner.

har egentligen varken lust eller ork att göra någonting mer idag. men albin tyckte vi skulle laga god mat och äta sen när ronja kommer tillbaka från sin fotbollsträning. dessutom har jag ju lovat att hjälpa honom med håret :p
måste springa ner nu, han skulle vara utanför om ca 5 min :*

INTERVALL ':D

skönt att komma hem och sätta sig ner en stund! dock har jag inte riktigt hunnit slappna av än, så jag sitter fortfarande och studsar på stolen i takt med musiken :p hm .....

som sagt så följde jag med lisa till tandläkaren idag. bussen jag tog ifrån sylte krånglade, så när den för 3e gången stannade (ingen aning om varför), så gick jag resterande 500 meter till lisa. mötte henne och så tog vi en promenad till källstorp, sedan satt jag och läste VR medans hon var inne och borrade ;) när vi kom tillbaka in till stan skiljdes vi åt. lisa orkade inte träna idag, så hon gick hem. jag gick till försäkringskassan, sedan arbetsförmedlingen innan jag tänkte ta bussen till sportlife. upptäckte att klockan bara var 12.30 och bussen gick inte förrän 12.45, så jag bestämde mig för att gå dit. var framme 30 minuter senare :) idag har jag verkligen kört slut på mig själv!! tänkte börja köra intervallträning, så det har jag gjort idag (y.

10 min rodd (2 km)
30 min löpband (4,87 km, intervall)


känner verkligen hur mycket bättre kondition jag har fått sen jag ställde mig på crosstrainern första gången och ville gå av efter 5 minuter, trots att jag då bara körde weight loss-programmet :p har fått fram en klar förbättring sen dess. härligt härligt.

30 minuter sol
dusch
15 min bastu
dusch



sen funderade jag på att gå hem, eftersom jag trodde att jag missat bussen ... men sedan kom jag på att jag tänkte fel och skulle hinna med den precis om jag skyndade mig, så det gjorde jag! och visst hann jag med den ;D hehe. 15 000 steg är redan gångna/sprungna idag, så inte behöver jag ha någon ångest över det (?)

dags att få sig någonting i magen, det förtjänar jag! :))

STRAWBERRY SWING




TRYING TO RECALL

det lönar sig att komma i säng i tid ;) uppe med tuppen är jag idag. har släpat ut datorn i köket och skrivit ett inlägg om dom senaste två dagarna, som jag spenderat med hannah! ♥ trevligt och mysigt har det varit, men nog om det. haha.

jag sitter och funderar på vad jag ska äta till frukost? hm ... det blir troligtvis en rejäl sådan. jag tänkte koka ägg, göra en god smörgås (sallad, smör, ost, gurka), ta lite a-fil och müsli till det och en kopp te. blir nog fint. solen börjar hitta in genom köksfönstret nu också :)) kan inte all snö bara smälta foooort, så man kan ligga i det gröna gräset och lyssna på fåglarnas kvitter, känna värme i vinden och doften av blommor. åååh, vad jag längtar!! jag är så trött på alla kyliga vindar, is på marken och höga, smutsiga snövallar överallt :(

även denna dagen (som dom flesta andra) är väl planerad. till en börjar åtminstone ... det blir en busstur in till stan, 10.22, för att träffa lisa som ska till tandläkaren idag. jag ska gå med henne dit, till källstorp mer specifikt. sedan blir det förhoppningsvis även en promenad till sportlife där vi som vanligt ska träna. vad annars? jo, solar gör vi säkert också, men ändå. haha. har lite annat på listan också, som bör göras idag;

  • försäkringskassan angående nya blanketter och närståeendepenning
  • bestämma om jag ska sova hemma eller hos mamma inatt (näl imorgon)
  • dammsuga och torka golven (som fortfarande inte blivit gjort)
  • simma med ronja på vattenmotions-palatset (?)
  • färga albins hår, ljusa och mörka slingor.
vi får se vad det blir av den här måndagen helt enkelt. nu måste jag ta tag i det där med frukost, så jag orkar med en ordentligt pass sen! och resterande tid av dagen.

WHERE'D YOU GO?

1 dag och 22 timmar och 30 minuter sedan sist. vad har jag gjort? ;) haha. i lördags, när jag var och tränade med albin (det blev ett kort pass, men har fortfarande sjukt träningsvärk i armarna! :p) skickade min älsklings hannah sms till mig, och ville hitta på någonting. så när jag kommit hem, ätit lite och vilat en stund så kom hon till mig! jag hade ju lovat pappa att fixa någon god mat till kvällen, då han även bjudit in edberg, så innan jag och hannah åkte till vänersborg framåt kvällen gjorde jag en kyckling/jordnötssås gryta.

har ingen aning om när jag och hannah träffades sist. men vi kom fram till att det säkert var 4-5 månader sen, eftersom så mycket hade hunnit förändras. inte mellan oss, men definitivt för henne. det har dykt upp jobb, pojkvän och till och med lägenhet. dessutom blev jag förvånad över hur mycket smalare hon har blivit! vart tog höfterna vägen? (och hur fan har hon lyckats!!) hehe.


först åkte vi hem till henne (och emil). jag drack en kopp kaffe och så lyssnade vi på lite musik och stekte kyckling som skulle med hem till lotta (hennes mamma) på onsjö, där vi skulle spendera kvällen. när klockan blev 19.30 var det dags att åka. först en sväng förbi affären för att köpa fetaost till våran kycklingsallad, + lite godis till barnen (: sen hämtade vi lottas pizza i vargön. 20.00 var vi innanför dörren, så då fick vi snabba på med att hacka grönsaker och blanda det med kycklingen och fetaosten. sen kollade vi på melodifestivalen och åt, godis och coca cola blev det också (a) gott.

haglunde ringde, så efter melodifestivalen åkte vi till trollhättan en sväng. sabine följde med också. haglund och galle var som vanligt fulla och goa :p stod och pratade en stund utanför affären på hjortmossen där vi möttes, innan dom fick skjuts till backstage. när vi droppat dom där (och vändt en gång för att haglund glömde sin mobil i bilen) åkte vi tillbaka till vänersborg, hem till hannah. där satt vi tre nyktra, men övertrötta och gapflabbade åt löjliga youtubeklipp :D höhöhö.

sabine åkte hem och jag sov över hos min hannibanni. innan vi gick och la oss, så myste vi på soffan framför 'micke och molle' med godis och coca cola. dagen efter vaknade vi vid 10.00, då carro som vi lovat en promenad med kom. vi klev upp, sakta med säkert, och klädde på oss, åt lite kycklingsallad som blev över från kvällen innan och så. innan vi drog på oss jackor och skor för den efterlängtade promenad (som inte längre kändes lika uppskattat). det blev iaf en någorlunda tur intill vattnet.

resten av dagen var slö. vi slappade på soffan och åt lite av det som fanns kvar av godiset innan vi begav oss till mig i trollhättan. där la vi oss i sängen med varsinn dator och blev kvar hela dagen. vid 19.30 tog vi en promenad till affären och tillbaka för att jag skulle handla lite. sedan åkte hannah hem och jag gjorde goda hamburgare till mig och pappa (: och så började vi kolla på 'luftslottet som sprängdes', men pappa somnade så jag gick och la mig ist. somnade runt 22.00 :p

IT'S OBVIOUS I NEED YOU


vaknade 07.00 imorse! det ingenting man för varenda lördag precis ;p gick upp efter att ha legat kvar och dragit mig ca 30 minuter. tog en kopp kaffe och fixade till en ordentlig frukost!! a-fil & müsli + skivad banan, 2 stekta äggvitor och ett knäckebröd med smör, ost och gurka. så nu är jag fulladdad med energi att förbruka under dagens första träningspass, som blir med albin runt 10.30. sedan ska jag göra blonda och bruna slingor på honom.

efter 14.00 blir det ytterligare ett pass med ronja, i vänersborg. efter det lär jag vara helt slut, men har lovat att göra slingor på ronja också :p dessutom har jag fått i uppdrag av pappa att göra någon god grytamed kyckling ikväll ;D

det blir troligtvis tidigt i säng även idag. fast ska faktiskt försöka hålla mig vaken lite längre än 23.00. sportlife öppnar ju ändå inte förrän 15.00 imorgon. hm, det känns som mitt liv endast cirkulerar runt träning för tillfället.

NEEEEJ! jag kom precis på att det stänger tidigare idag :| vänersborg stänger redan 14.00 och trollhättan 15.00. har för mig att ronja inte slutar förrän 14.00 :( hm ... det får bli en promenad eller någonting då! bättre än inget. eller simma? det har vi pratat om länge :D vattenpalatset stänger inte förrän 16.30 (y. SIMNING BLIR DET! om ronja hittar en bikini (;

GODNATT


HELG MATLAGNING MED PAPSEN :}


ungstekta rotfrukter (kålrot, palsternacka, morot, potatis & lök) och hemmagjord béarnaisesås

med bultat, enkelpanerat (ägg och mjöl) och stekt kött till det. en perfekt fredags middag!


THAT GIRL ♥


var på överby en sväng med ronja i eftermiddags. kikade lite och tog en fika på espresso house, ronja tog en vanilj latte och jag en chai latte :) mmmm!

DAVID GUETTA FEAT. KID CUDI - MEMORIES


ME PLUS YOU, THAT EQUALS BETTER EQUATIONS

även denna dagen har haft träning i fokus! tog en promenad tillsammans med lisa, från henne till sportlife. lisa var inte så jätte taggad idag, men jag tog i med alla mina krafter som vanligt + lite till ;) njutning.

5 min rodd.
20 min crosstrainer (strength).
20 min löpband (10 min powerwalk/10 min löpning).
25 minuter sol.


- 10 000 steg har jag fått ihop dag med (y.

när jag duschat gick vi ut och vänta på pappa.
köpte varsinn celcius (jag tog hallon acai och lisa peach mango) som vi gottade oss med ute i solen :D efter ca 5 minuter dök pappa upp och så åkte vi och handlade på willys. jag fick stå för matkostnaden idag - 600 kr, hejdå! upptäckte idag att jag fått pengar från försäkringskassan (dock med än vanligt, så jag ringde för att kolla så det stämde. väntar på svar angående om jag får behålla allt eller ska betala tillbaka). hoppas verkligen att jag får behålla allt! måste köpa nya träningsskor och handskar!!

en banan-smoothie var det första jag gjorde när jag kom hem. drog i mig den och nu väntar jag på mat innan jag kan åka ut till överby med ronja en sväng.

I KNOW I CAN'T TAKE IT

ligger i sängen och äter sakta men säkert min frukost. samma som igår kväll fick det bli! ,) i brist på annat. blir en sväng till affären efter träningen. just nu funderar jag på att (om mina fötter orkar) gå till lisa, dock sa pappa precis att det snöar. den satt ju fint :(

jaja. träning blir det hur som helst. och sol. inhandling av mat med pappa efter det.

I'M JUST HAVING CONVERSATIONS WITH THE THOUGHTS IN MY HEAD


har precis pratat med hobbe en stund - innan läggdags. nu ska sängen bäddas med nytvättade kläder innan jag kan krypa ner och slappna av under täcket. jag ska även mumsa i mig en skål fil, müsli och apelsin. onyttigt! egentligen behöver jag inte ens oroa mig för dom fjuttiga kalorierna, men ändå gör jag det ;<

träning imorgon, så klart! klockan ringer 09.00. 10.37 tar jag bussen till lisa, sen går vi troligtvis till sportlife. hoppas på att kunna köra gärnet!! 40 min crosstrainer, minst. blir ett besök hos solariumet också, svårt att låta bli (; hihi. ska inte bestämma mig för någonting nu, men vill, hoppas och tror att jag går hem imorgon med, som idag. mer än så har jag inte planerat för morgondagen. antar att vi får ta tag i storstädningen som inte blev gjord idag heller ;p

godnatt :*

REFRESHING

den här energisugande torsdagen började 10.00 imorse. jag och lisa gick upp, till hälften levande åtminstone, så lite frukost fick vi i oss. jag käkade två kokta äggvitor och en smörgås med smör, ost och gurka. en kopp te till det (: sen tog jag en halv kopp kaffe innan vi gick. 70 minuter senare var vi äntligen framme på sportlife.



10 minuter rodd (2 km)
30 minuter sol
15 min styrke (mage & ben)
15 min crosstrainer (strength)


efter snabb dusch och ombyte gick vi till stan. utanför shell skiljdes vi åt ... lisa gick hem till sig och jag tog mig en promenad på ytterligare 45 minuter hem till sylte. när jag äntligen kom hem hade jag fått 3 blåsor på köpet, och blödit ner strumpan :(




fortsatte lite med städningen och sen gick jag och erica till affären, för att panta och handla lite. när det var avklarat kunde jag äntligen sätta mig ner och äta lite, det blev a-fil och müsli + en kop kaffe och citronvatten.

nu har pappa kommit hem, både jag och erica blev förvånade. någon storstädning har vi inte hunnit med ännu. men en kopp te, en dusch och ansiktmask har jag lyckats åstadkomma!

CHAMPION

16.07 rusade jag ut till bussen för att träffa lisa. hade tur, för chauffören åkte precis innan han fick syn på mig, men var snäll och stannade (y. gick som vanligt av vid högskolan och trappade upp till lisa. lämnade min träningsbag där och så gick vi in till stan, köpte med oss varsin chailatte (på espressohouse, och fyfan vad underbart god den är!) och så gick vi ett varv runt spikön, en sväng i stan och sedan hem till henne igen. slappade en stund innan jag gick till shell vid 17.50. fick vänta ca 10 minuter innan ronja plockade upp mig, och så åkte vi till vänersborg och tränade.


det är helt suveränt att ha guldkort, så att jag kan träna på alla anläggningar! ;) blev ett bra pass, och vi körde totalt slut på oss :D dessutom hade vi väldigt roligt. snackade skit, lekte med olika tankar och spanade på välbyggda kroppar omkring oss (;

10 min crosstrainer (weightloss)
25 min löpband (powerwalk & löpning)
10 min crosstrainer (strength)


sedan åkte vi till sportlife i trollhättan :)

20 min sol.
dusch.
15 min bastu.
dusch.


efter det var klockan 21.00 och då var det hemåt som gällde! ':) jag är helt utmattad nu ..... ronja var snäll och skjutsade hem mig och lisa (som vi hämtade på vägen). hon ska nana hos mig inatt :) det blir ingenting annat än en lugn kväll framför varsin dator, eventuellt en film innan vi somnar! om vi hittar någon bra.

har fått i mig lite mat också, mycket väl behövligt! det blev 2 knäckebröd med smör och ost, lite lättkokta grönsaker (broccoli, blomkål och morot) och ett ägg (bara vitan) + ett glas mjölk och ett stort glas citronvatten.

imorgon är det långpromenad som gäller :D
har fortfarande den där känslan av längtan efter var ny dag! woho. måste hålla igång dom här rutinerna nu!!

EVERY SINGLE DAY IS BRAND NEW

suck ..... jag orkar inte sitta här längre. somnar snart! väntar på att ronja ska bli klar med sina läxor och så, så att vi kan åka och träna. i vänersborg blir det, eftersom att hennes kort endast gäller där. sen tänkte vi sola och basta här i trollhättan (: ska bli härligt. men just nu känner jag mig heeelt tom på energi. funderar på att lägga mig en stund, men är alltid lika rädd för hur mitt humör är när jag vaknar igen. hm.

kanske ska ta en promenad? ja. chai latte och promenad med lisa känns helt okej faktiskt.

TIDSFÖRDRIV

1. vilken svordom använder du mest?
'jävla' tror jag :p det använder man i var och varannan jävla mening. hmpf.

2. äger du en iPod?
ja, en grön liten älsklings nano :)



3. vilken tid är din väckarklocka inställd på?

olika beroende på när jag somnar. brukar ställa den så att jag får sova 8 timmar.

4. hur många resväskor äger du?
ingen. har däremot 3 stycken som är albins här. såna där tripp-trapp-trull väskor.

5. använder du flip-floppar?
händer väl, men helst inte ...brukar tycka att det är ganska obekvämt.

6. var köper du dina matvaror ifrån?
olika. jätten, maxi, willys oftast .. eller ica supermarket här på sylte.

7. skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
ja! alltid roligt att hålla i kameran.



8. vilken var den senaste filmen du såg?
minns inte ;o har inte sett en hel film dom senaste dagarna iaf.

9. du får ledigt idag. umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
det beror väl på vilket humör man är på osv. men troligtvis är jag hellre med en kompis.

10. om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
en ny dator (y. en massa kläder och annan ytlig skit! dvs olika slags skönhetsprodukter.

11. har någon någonsin kallat dig lat?

ja, oh ja. det är jag väl också, emellanåt.

12. tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
nej, inte längre. gjorde det när jag gick i 9an.

13. vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
jag har plats för 5, så flera stycken, mest sov musik. savage garden, MLTR och någon jag bränt själv.

14. vilken är den bästa artisten just nu?
leona lewis får nog den platsen, hon har gjort många fina låtar, speciellt 'the best you never had'.



15. har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
ja, men det kan jag ju inte skriva här :D

16. när var senast någon stötte på dig?
pfft ;)

17. vad åt du till middag senast?

väldigt goda amerikanska pannkakor för en liten stund sen. fast inte tillräckligt goda för att slippa ångest.

18 använder du huvtröjor?
ja, har på mig en av pappas just nu faktiskt :) mysigt med stora tröjor.



19. kan du vissla?
jaaaa.

20. vem var den senaste som ringde dig?

hobbe :) igår kväll/i natt

21. vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
berg- och dal banor, alltid roligast!



22. tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

självklart? vem pratar inte folk om nu för tiden.

23. vilket riktnummer befinner du dig i?
0520, trollhättan alltså.

24. tittade du på tecknat när du var liten?
ja, och det gör jag fortfarande då och då :) växer man någonsin ifrån det?

25. hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
det är väl någorlunda stort, antar jag.

26. hur många syskon har du?
2. en lillasyster som snart är 17 och en lillebror som fyller 7.

27. är du blyg inför det motsatta könet?

nja :p beror på VEM, men brukar ha lättare för killar än tjejer.

28. vilken film kan du alla replikerna till?

hm ... jag tror ärligt talat inte att jag har sett någon film så mycket. eller jo, kanske 'bring it on'. har dock inte sett den på längeeee nu. men när jag såg den första gången kunde jag inte sluta kolla på den. såg den på TV1000 och såg den då varenda dag + att jag beställde hem den på VHS. haha.

29. äger du några popband t-shirts?

nix! men rock band.

30. när flög du senast?
när jag, pappa och erica var i turkiet, maj -09.



31. hur många stolar står kring ditt köksbord?

intressant information? 6 stycken.

32. läser du för skojs skull?
ja, när jag har någonting bra att läsa :)

33. pratar du några andra språk?

engelska, givetvis.

34. diskar du din egen disk?
ja, och det har jag 'alltid' gjort, precis som jag tvättar mina egna kläder, städar mitt rum och lagar min mat.

35. har du gråtit offentligt?
ja, det har jag gjort många gånger.

36. har du en stationär dator eller en laptop?

laptop ♥

37. försöker du alltid lära dig nya saker?

ja, jag älskar att lära mig nya saker. om det är någonting som på något sätt intresserar mig vill säga. det beror nog mycket på att jag är väldigt nyfiken.

38. vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
piercingar har jag fått nog av/tröttnat på. men tatuering(ar) vill jag ha fler.



39. tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
går man på dejt i sverige? tss ;p

40. kan du kasta macka?
nej, det tror jag inte! kan inte minnas att jag har lyckats speciellt bra någon gång iaf.

41. har du någonsin varit på Jamaica?
nej, men åker gärna dit :))

42. vad har du med dig in på bion?
nu för tiden har jag helst inte med mig mer än vatten och kanske lite naturgodis. men det finns nog ingenting som slår popcorn med nacho krydda!



43. vem var din favoritlärare och varför?
har haft flera bra. på mellanstadiet (stavreskolan) hade jag en mentor som hette lars-billy som alltid lyckades göra lektionerna roliga. precis som SO-läraren claes på högstadiet (stavreskolan) och SO-läraren peo (dalboskolan). lärare som får eleverna att längta till lektionerna borde det finnas fler av ;)

44. har du dejtat någon av en annan religion?
haha. det kan man väl kanske kalla det?

45. vad har du för väder?
fortfarande snötäckt mark och dessutom är det mulet idag :(

46. har du en blogg?
yes. och dom som läser det här har hittat dit ;)

47. vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

hm ... matte har alltid varit en favorit där jag gett gärnet.

48. gillar du att flyga?
har ingenting emot det och tycker det är en ganska häftig upplevelse



49. vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
ärlighet och humor är två av dom viktigaste faktorerna. även förstående, respekt och moral krävs enligt mig för att det ska fungera i längden.

50. när sov du senast på golvet?

hahaha. det minns jag faktiskt inte! det är ingenting som hör till mina rutiner precis.

51. vilken är din favoritdrink?

jag dricker det mesta ;) haha.



52. gillar du din boendesituation?
jag har väl ingenting att klaga på direkt. bor mestadels ensam i pappas 3a på sylte. men drömmar om någonting helt eget har man ju .....

53. vilken är din mammas hemstad?
trollhättan, tror jag?

54. din pappas hemstad?
samma där.

55. hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
det vet jag inte, men sömn är viktigt och jag föredrar att få sova mina 8 timmar/dygn. utan sömn blir jag på farligt dåligt humör!!

56. är dina dagar fullbokade och stressiga?

nej, eftersom jag är arbetslös blir det oftast ganska lugnt. men jag brukar försöka att fylla ut dom med träning, vänner osv ...

57. hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
nja, det var väl en period under mellanstadiet bara. och kanske någon gång på högstadiet.

58. vilken är din favoritfrukt?
gillar det mesta. äpple, apelsin ... är melon en frukt? (a)



59. bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

jag bryr mig om antalet kalorier i ALLTING!

60. hur gammal blir du nästa födelsedag?

20 :D woho.

61. är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
fråga folk i min omgivning (a) hahaha. svar JA.

62. tror du på liv på andra planeter?
nja ... finns väl funderingar, men hade det funnits, hade vi nog vetat om det nu.

63. vem var den senaste personen som gjorde dig arg?

albin.

64. tror du att Gud är man eller kvinna?

jag har ingen bestämd tro kring det där riktigt.

65. vad var det senaste du åt?
ska ta ett äpple nu faktiskt ..... tror jag.

66. kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
enligt statistik - motsatt.



67. hur valde dina föräldrar ditt namn?
det har jag ingen aning om.

68. gillar du senap?
ja, det gör jag.

69. vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
ingenting. jag lyssnar på musik som tilltalat mig, och pratar ibland med någon närstående. dom gångerna jag själv vet vad det beror på vill säga.

70. skulle du någonsin hoppa fallskärm?
ja, det tror jag absolut :o

71. vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
svårt att komma på just nu. det är sånt man tänker på när man väl ser filmen, men ingenting man lägger på minnet.

72. har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
nej, det har jag inte.

73. tycker du om att krama folk?
ja, kramar är alltid mysigt!



74. skulle du säga att du är trendig?
nej, inte direkt.

72. äger du en digitalkamera?
ja, men just nu har min mamma den. värdelös är den i vilket fall ... en gammal skit jag köpte från netonnet. min 'nya' kamera blev stulen i somras :'(

73. vilka kändisar har du blivit jämförd med?
hm. har nog inget svar på den frågan.

74. stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
ja, det spelar ingen roll vad det handlar om. säger man någonting ska man stå fast vid det.

75. vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
'pojken som kallades det', men det var många år sedan. det är den enda jag kan komma på just nu.

76. tycker du att du är attraktiv?

svar nej.

77. vad är du allergisk mot?

smått allergisk mot apelsin, kiwi, tomat och banan ibland. får sår i munnen.

78. får du dåligt samvete efter du ätit kött?
nej. kött är gott och innehåller protein, järn, zink och b-vitaminer som kroppen behöver!



79. om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
ingen aning.

SHAME ON ME


FIND MY WAY OUT IS JUST A WASTE OF TIME

helt slut nu! och jag har bara börjat ..... har inte hunnit/gjort mer än torkat alla skåpsluckor och kylskåp + vikt tvätt och städat mitt rum. känner att jag behöver mer energi. vilket jag får genom mat. men ska jag äta, så måste jag träna. vilket leder till sportlife. tänkte alltså ta en paus från städandet och dra till sportlife nu. men lisa måste vakna först!! ;| jag får helt enkelt fortsätta med städningen en stund till, innan jag fixar någonting att äta :) "ett leende på läpparna"


amerikanska pannkakor är inte fel ;D

, ♥

it's time to let go of everything we used to know,
ideas that strengthen who we've been.
it's time to cut ties that won't ever free our minds,
from the chains and shackles that they're in.

A SWEET DREAM, OR A BEAUTIFUL NIGHTMARE

fräsh och fin efter ett långt, varmt skumbad med iskallt citronvatten och musik. den senaste timman har jag mumsat i mig lite lättkokta grönsaker och lyssnat på musik (:

dags att krypa ner i sängen nu känner jag.
tar med mig datorn och sätter på något avsnitt O.C. ;) imorgon ringer klockan 09.00, då blir det frukost till andra avenyn, sedan ska det storstädas och tvättas innan lunch och givetvis ska det även tränas med lisa. chailatte på det. mums! underbart att gå och lägga sig med känslan av välbehag och en längtan och förväntan inför morgondagen :))

natti natti!              


FAVORITES FOR THE MOMENT














INVINCIBLE

ÄNTLIGEN HEMMA! :)) den här dagen har varit helt sjukt bra! ungefär så jag bara vill göra det om och om igen, resten av livet! haha. nej, inte riktigt. men faaan vad duktiga vi har vart. 12.52 tog vi bussen härifrån till sportlife.

10 min rodd
5 min cykel

20 min crosstrainer (strength program)

15.00-15.30: solade vi.

sen duschade vi och klädde på oss, låste in sakerna och tog en promenad till stan. åt på vägen (kyckling i dragonsås och pastasnäckor). en sväng till ungdomsmottagningen innan vi drack kaffe hos lisa. 17.15 tog vi bussen tillbaka till sportlife.

5 min rodd.
60 min aerobic.


aerobicen var kul ;D men svår för mig och lisa, vi var nog dom enda som inte vart med tidigare! hela gänget verkade kunna stegen utantill :p men vi klarade oss iaf igenom det. mycket stolta! tyckte inte det var ett speciellt jobbigt pass. troligtvis ganska bra, eftersom vi trots allt var ganska utmattade.

19.30 gick vi till stan igen. åt resten av våra matlådor + 2 knäckebröd på vägen. 19.50 var vi framme vid lisa. jag gick direkt till bussen som gick 19.58. nu sitter jag här - nöjd och slö. dricker lite vatten, lyssnar på skön musik och ska (så fort jag orkar resa på mig) tappa upp ett välförtjänt skumbad att sjunka ner i. med hjälp av alla trappsteg och promenaderna till stan har jag även samlat på mig hela 10 000 steg! underbart. nu kan jag lova att jag sover gott inatt ;)

WE CAN STILL HAVE IT ALL

idag är en bra dag :D vaknade en gång tidigare imorse, humöret på topp. pirr i magen av förnväntan inför den här dagen ;)

igår kväll fick jag och lisa en av våra sjukaste idéer någonsin. en hel dag på sportlife. vi ska dra dit om ett par timmar, framåt 13.00-14.00. men först ska vi till lisa och där hon ska packa träningskläder. till sportlife ska vi ha med oss mat och kaffe som vi gör i ordning innan vi åker härifrån. träningsdagen börjar med 1 timmas kondition (robb, cykel, löpband), efter det - sola 30 minuter var innan vi tar en promenad till stan och köper chailatte (på espresso house), sedan ska vi gå tillbaka till sportlife. äta lunch, vilket blir någon kycklinggryta och pasta! vila litegranna (kanske ta en dusch) och sedan träna mera. då blir det styrke så länge vi orkar, när det är avklarat ska vi unna oss vattenmassage, där efter blir det troligtvis kaffe, några knäckebröd och en frukt innan 18.10 då vi ska gå på aerobic passet :p

DO YOU KNOW WHAT IT FEELS LIKE

efter träningen igår fixade jag till stekt lax, kokta grönsaker och en kall dill sås. sedan satt jag vid datorn ett par timmar, drack kaffe och lyssnade på musik innan jag gjorde mig i ordning och tog bussen till lisa 19.15 :) när hon var klar promenerade vi in till stan för att köpa oss varsin efterlängtad chailatte. detta gjorde vi på strandgatan (big mistake! aldrig mer). lisa ville ha godis, så vi gick till hemmakväll där hon köpte sig en påse gott. när det var avklarat påbörjade vi våran vandring. vi gick på 60 minuter hela vägen hem till mig på sylte :) mycket skönt och framförallt kände vi oss väldigt duktiga :D hihi.

21.00 var vi hemma, inne i värmen (: första halvtimmen satt vi och klagade på hur bortdomnade våra lår var efter den bitande kylan ute. haha. sedan tinade jag kyckling och fixade till en wok som vi käkade till en film vi började se på. värdelös var den iaf, så jag gick in i duschen. sen blev det dip och morötter framför 'sverige pussas och kramas'. strax efter det gick vi och la oss. lugnt ett tag, men plötsligt fick vi världens flipp och bara gapflabbade. mest på grund av en sjuk idé vi fick, som jag skriver mer om i nästa inlägg ;)

00.15 kände lisa för en cigg. så vi gick ut i köket och satt där en stund ... väl tillbaka i sängen någon kvart senare somnade iaf jag ganska fort. ännu en super dag (kväll) med min lisafis ♥

I WAS WRONG TO LET YOU WALK RIGHT OUT OF MY LIFE


KEEP ON WALKING

undebart. finns inget bättre ord! nu var det gjort. konstigt hur det alltid känns mycket lättare, och bättre efteråt. trodde faktiskt inte jag skulle komma iväg till sportlife överhuvudtaget idag, men ...... tog bussen dit 12.52. mötte albin. 60 minuter crosstrainer (weight loss & strength) - 666 kalorier! moahaha. sen 15 minuter sol, dusch, bastu, dusch, promenad till bussen och hem igen :) nu är jag helt slut, men taggad till 1000!


ska fixa lite välförtjänt käk nu.
har dock ingen aning om vad än, men självklart någonting som är bra. ikväll (efter jag har laddat batterierna på nytt) blir det fika med lisa på strandgatan och sen ska vi ta en promenad hem till mig på sylte. tänkte att vi skulle skämma bort oss lite med ansiktmask och sånt tjejtrams ikväll ;) blir mysigt!

MONDAY MORNING


börjar morgonen OCH VECKAN med en god banansmoothie innan träningen. väntar på att albin ska vakna. tycker det är lite konstigt att han inte är det än, eftersom jag sa att vi skulle träna vid 11.00. suck, jaja. får väl sitta här och tappa lusten som vanligt. eller så drar jag helt enkelt bort till sportlife själv? ;o hm .....

COMING UP;



sitter hemma hos stampe :)
nu ska vi snart kolla på den här filmen! min dator är helt fucked upp just nu. kabeln gick av helt. så jag ägnade mycket tid och engagemang åt att skala kablarna till laddaren och trassla/tejpa ihop skiten, som en tillfällig lösning :p hehe. men nu fungerar det iaf :D


INTE KUL :(

DAGENS "MIDDAG";

SMOOTHIE med turkisk yoghurt, banan, jordgubbar och apelsinjuice. mycket gott! :)


BROTHER OH BROTHER

GODMORGON! :)

vaknade strax efter 05.00 imorse. kanske inte konstigt med tanke på att vi gick och la oss tidigt igår, 21.00 bestämde vi oss för att bädda ner oss och kolla på 'bolt'. jag somnade dock inte förrän jag startat om filmen från början igen. somnade lyckligtvis om ett par timmar, och drömde om jordens undergång! lite hemskt, fast minns inte så mycket, hehe. gick upp tillsammans med lillebror för ca 1 timma sedan. nu sitter vi här i det kalla köket med varsinn dator!



igår släppte vi loss med hög musik medans vi fixade tacos. haha. sen käkade vi medans vi kollade på simpsons och famili guy :p gott var det! när vi var mätta tog vi fram lite chips och godis som mamma köpt till oss, victor tjatade som bara den redan innan han ätit upp maten, men sen var det ingen utav oss var speciellt sugna ändå. därför gick vi och la oss ist (: haha.

frukost väntar. funderar på ... ägg och bacon? ;) hihi. ska bli en utmaning med tanke på att jag hittar typ "ingenting" i det här köket! fast iofs - jag brukar reda ut den sortens problem ganska snabbt ;D

HOS MOMMI

har precis vart duktig och dammsugat :) alltid väl behövligt här. hm ... tänkte jag skulle tända en massa, massa ljus i vardagsrummet, sätta igång med maten (tacos) och leta upp en bra film till mig och lillebror.

var ute och klappade grisbebisarna förut. hihi. hur söta som helst är dom! :*

tror att jag sover över här inatt.
känner inte den där jätte paniken av att komma härifrån faktiskt, men vi får väl se :p nu ska jag inte sitta här, utan göra det jag ska istället! min dator går inte starta (har vart glapp i kabeln ett tag, men nu verkar den vara helt slut). inte kul .....

GOOD GIRL

pappa har precis åkt iväg en sväng. "tillbaka om någon timma". själv tänkte jag göra ett ordentligt röj här, storstädning ska det bli! kan lika väl ta tag i det, som att ligga på soffan och lata :)

CHANGES

ändrade planer. jag får åka upp till frändefors iaf. det tar emot, så jag försökte "kompromissa" med mamma. men till slut fick jag ge med mig. så om ett par timmar tar jag bussen från trollhättan, mamma hämtar mig någonstans på vägen. suck!

nåväl, det finns väl ingen mening med att sura :)

BARNVAKT IDAG :)

har precis vaknat, ungefär. hehe. lyckades inte ens se halva första filmen igår, utan somnade till på soffan. tur att jag har sett den tidigare, så att vi kan fortsätta med 'luftslottet som sprängdes' ändå! :D 23.30 gick jag och la mig. sov ovanligt länge alltså. nästan 11 timmar! det händer inte ofta, det.

pappa lagar frukost till oss. äggröra och stekt bacon! (
: vilket har blivit lite av en vana faktiskt. hehe ;p jag själv har precis dragit på mig mjukisar och pratat med mamma om barnpassningen ikväll. hon frågade om jag ville komma upp och passa honom där hemma (i frändefors), men jag sa att jag hellre får hit honom ... så någon gång under dagen dyker han väl upp :p nu är frukosten klar!

MAT PÅ GÅNG!

vet inte vem som längtar mest, munnen eller magen ;) nu har jag och pappa stekt fläskfilé, färska champinjoner och banan i curry, lagt allt i en form med ett täcke av vispad grädde och chilisås. nu återstår bara 20 minuter i ugnen innan det kan serveras med ris :)) har inte ätit någonting annat än lite gurka och melon sen frukosten 09.00 imorse. så hungern är ingen konstighet! :p

ikväll blir det inte mycket mer än film. med pappa och edberg. mer än så har jag inte tänkt mig just nu iaf ;o förväntar mig 'flickan som lekte med elden' (då pappa inte har sett den ännu), så att vi efter den kan se 'luftslottet som sprängdes'.

edit; mums!


IN YOUR EMPTY HEART I'VE LEFT A MARK



- the best you never had.
              

IF I LET MYSELF GO, I'M THE ONLY ONE TO BLAME


NUUUU
ska det vara nyktert minst 14 dagar.
fett jävla bakis efter igår. vaknade för 60 minuter sedan upp i min säng med hälften av gårdagens kläder, utsmetat smink, spy i ansiktet och på golvet med sällskap av en jävla baksmälla! :| känner stanken av alkohol och känner mig fortfarande full. 5-6 bananskum shotar i rad var kanske inte en särskilt bra idé efter en massa cider, mintu shot, kamikaze och jäger/redbull. eller vad säger du ronja? lite nyfiken på hur det gick för henne faktiskt (6) men förhoppningsvis bättre än för mig.

gårdagen spenderade jag med albin, min allra bästa vän.
han hämtade mig hemma på sylte någon gång efter 10.00, så åkte vi in till stan en sväng där han hade ett ärende. efter det hem till honom, där vi drack kaffe och laddade upp oss. tränade därefter på sportlife drygt 40 minuter innan han lånade min soltid, medans jag la mig ner i 10 minuter för vattenmassage. skönt!

sen började jag må skit pga att jag slarvat som fan med maten. men inte fan åt jag förrän pappa per tvingade mig att äta och lagade till pasta och köttfärssås vid 19.00. innan dess var vi hemma hos mig en sväng där jag packade med mig ombyte, smink och sån skit för att duscha och göra mig i ordning hos albin. vi var även en sväng på diwiton där albin fick hjälp med sin nya telefon. och så tvättade vi hans älskade bil, vilket vi la ner mycket tid och kärlek på. jag spydde nog tragiskt nog ner mycket av det hårda arbetet inatt (a) förlåt gubben.


erica hjälpte mig iaf ur bilen, upp för trapporna och in i sängen, då albin ringt henne efter att jag tömt det mesta av vätskan i magen hängande ut från bilen utanför lipz. höhö. trots allt en mycket bra kväll. började på bombay med haglund och ett gäng av hans kompisar. trevligt trevligt. haglund stod för alkoholen hela kvällen. ingen nöd på det kan man ju konstatera. men det var kul, och det är ju huvudsaken. får väl offra den här bakfyllan, det var det värt!

nu behöver jag definitivt lite mat i magen. har ätit två små toast, men dom gjorde ingen större nytta! frågan är bara vad i helvete jag ska trycka i mig, matlusten är stor, men kräsen ;<

TROUBLE WILL FIND YOU WHEREVER YOU GO

sitter på samma plats som för 11 timmar sedan när jag vaknade. dvs vid bordet i köket! har druckit 3 liter vatten och 4 koppar kaffe idag, sprungit på toa som en idiot alltså, med andra ord :p tog mig en varm dusch för en stund sen också. intressaaaaant .....

idag har varit en dålig dag. har inte haft lust med någonting, inte varit rastlös, inte haft någon större matlust. bara helt tom och dyster. har gjort precis det jag känt för, bara suttit här, ifred.

¡I KNOW THAT YOU'LL NEVER BE THE SAME!


GIRLS NIGHT




igår hade vi hur trevligt som helst, jag och min ronja! :) först åkte vi bort till sportlife där vi solade och bastade. sen kom vi hem och duschade, la på ansiktsmask, pratade om tankar och känslor, drack gott vin, åt kex och ostar, ananas, melon och vindruvor. riktigt gott :) och så spelade vi kort (vårat gamla fylle-påhitt), drack lite grogg och fick en knasig idé om att köra "tysta leken" under spelet, vilket vi gjorde i 13 minuter, haha. hur kul som helst hade vi :p



sen sminkade vi oss, fixade håret och klädde på oss innan det var dags att åka. fest hos albin skulle det bli! men strax innan vi skulle bli hämtade av dennis, så ångrade jag mig. jag tappade lusten totalt och bestämde mig för att stanna hemma ist :( sen ringde dennis när han var utanför, och lyckades trots allt övertala mig att följa med ändå. och så lovade han mig att han skulle köra hem mig om jag ångrade mig, för han skulle ändå ut och köra igen efter en stund. så ja, jag följde med.

satt hos albin ca 30 minuter innan jag och dennis åkte igen.
först hämtade vi lisa i stan, sen nästa lisa i sjuntorp. efter det släppte dom av mig hemma på sylte. jag tvättade bort sminket, städade lite och kröp sen ner under täcket.

JUST WANNA BE WITH YOU ♥

kom precis hem till älskade lägenheten i älskade trollhättan! :) i sällskap med ronja som precis åkte igen för att prata med albin och köpa en flaska vin. ikväll blir det alltså lite tjejkväll. dusch, ansiktsmask, och massa prat. svartvinsbärsvin, olika sorters ost och kex, + frukt - ananas, vindruvor och melon som vi handlade när vi var ute på överby där vi kikade runt lite och ronja unnade sig en räkbaguette.


just nu tinar jag kött, som jag ska marinera och grilla i ugnen.
det blir nog någonting i stil med chili/apelsin. sedan ris och jordnötssås till det (y. mums!


resultatet;



AIN'T NOTHING WRONG WITH THAT


sitter vid köksbordet hemma hos mamma.
nästan hela familjen är samlad och dricker kaffe, bara lillebror (som är i skolan) som fattas! :) frukost har jag fått i mig också. en varma koppen, kantarell -soppa och en ostmacka.

runt 12.30 hade jag tänkt mig att vara i vänersborg.
på ett eller annat sätt :p där ska jag möta ronja som ringde igår kväll, när hon slutar skolan (y. sen blir det en sväng till överby efter hennes önskan, följt av vidarefärd hem till mig, där vi ska fixa lite god mat, prata prata prata och mysa. det blir nog trevligt (: hörde att mina favoritpojkar var sugna på alkohol ikväll också ;) vi får väl se.

DARIN - YOU'RE OUT OF MY LIFE

möttes av en glad överraskning när jag öppnade spotify. på startsidan låg den! och som jag har väntaaaat!! äntligen är den ute :DD nu blir det repeat på den någon timma. haha, nej då ;)

LYSSNA LYSSNA LYSSNA

I DON'T WANNA FALL TO PIECES


STILL FEEL ALL ALONE

har precis varit uppe och bäddat ner lillebror :) nu sitter jag i köket och har äntligen fått igång msn som vart ur funktion sen igår kväll ;o har installerat om det ett x antal gånger, utan framgång! :| dennis gav mig tipset att kontrollera datorns tid och datum. det stod på 20 mars - så jag ändrade tillbaka till 1 mars och installerade om det ännu en gång, så nu fungerar det :)

ska inte sitta uppe så värst länge idag. men behöver lite tid för mig själv innan jag kryper ner bredvid älsklings lillebror. musik, lugn och ro och tomma tankar.

dagen/kvällen har varit lugn. eh, slö!! har inte gjort speciellt mycket. solade med lisa imorse innan mamma hämtade mig i vänersborg. låg och halvsov i victors säng till O.C., medans han spelade tv-spel, tills dennis ringde och frågade om jag skulle med ut en sväng. så jag slängde på mig skor och jacka och promenerade ut till vägen där han, stampe, emil och tommy plockade upp mig. så nu mår magen bra efter lite skratt, frisk luft och trevligt umgänge. har dessutom ätit en ostmacka, lite soppa och ett glas mjölk.

THE ONE THING THAT I STILL KNOW

the difference between putting your hand on your knee, and him putting his hand on your knee is when you touch your knee, you don't feel it, nothing happens, it's just there. but when he has his hand there, you feel everything. every move of his palm, every squeeze of his hand, and every brush of his finger. and you feel it right down to your toes and up to your neck. everything in your body tingles, but it's the most wonderful thing ever. every move he makes, makes a difference.


I DON'T WANNA FALL ANOTHER MOMENT INTO YOUR GRAVITY

otroligt hur saker och ting förändras. sitter hemma hos mamma nu, kan inte riktigt förstå att det här har varit mitt hem. det känns inte så. inte någonstans. ser tillbaka i tiden och minns hur mycket kul man har haft här, men samtidigt kan jag inte förstå att det har varit så.

längtar redan hem till trollhättan. gillar inte riktigt att känna mig främmande, som jag på ett sätt gör här. men men ... nu kommer lillebror snart hem från skolan. vi får väl se hur länge jag står ut! trots att det alltid är kul att träffa honom, så blir det jobbigt efter ett tag. speciellt nu idag, när jag har en bullrande huvudvärk, alldeles för lite energi och svagt humör.

kämpar fortfarande med ovanligt mycket cirkulerande tankar i huvudet som behöver redas ut. varför ska allt vara så fruktansvärt besvärligt? :|

AIN'T IT FUNNY

just nu äter jag frukost och undrar vad som hände med min väckarklocka?! lisa ringde och väckte mig. haha. tur att jag ens vaknade av det eftersom jag av någon anledning också hade på ljudlös ;o någon försöker sätta dit mig?! haha. eller också är det jag själv som är fruktansvärt snurrig bara.

så fort jaf fått i mig skålen med a-fil och müsli ska jag packa. ska ju upp till frändefors idag. känner mig ärligt talat inte speciellt pigg på det, men men. det är väl bara att göra det bästa av situationen, mitt humör. jag ska ta bussen till vänersborg efter sportlife och möta mamma där. eftersom jag försov mig idag, försvann våran träningstimma. så det blir bara sol idag. men får väl kompensera det under dagen, på ett eller annat sätt. bus med victor, långpromenad med dixie, styrketräning, ridning. vi får se om det blir något med det, eller ingenting alls. tror jag ska be mamma om en hårklippning iaf! (y.

nu måste jag röra på mig.

RSS 2.0