VI SKULLE VARA NYKTRA, SÅ VAR VI INTE DET ;PpPpPp



















TREVLIG KVÄLL ;)


JUST ME

har haft någon slags bloggstrejk den senaste veckan :< jag har helt enkelt inte haft någon lust att skriva, eller ens känt att jag haft någonting att skriva om för den delen, eftersom den största delen av mig har varit fylld av negativa tankar, ångest i alla dess former och en känsla av ensamhet.

känner inte heller att det har hänt någonting märkvärdigt.
inte någonting som är värt att berätta om såhär i efterhand iaf. men bara för att; veckan spenderades hemma hos mamma i frändefors, slöade hela dagarna, spelade sims 3, städade lite (som vanligt) och så lagade jag i ordning en god kvällsmat till mamma, syter och bror sista kvällen. bakade scones, kokade ägg och gjorde varm choklad. tog sedan en springtur, en dusch och gick och la mig.


följande dag (torsdag) åkte ja, mamma och syster en sväng till överby
innan jag blev lämnad hos sonja, där jag städade och åt lunch. fick mina pengar och blev sedan hämtad av albin 14.00. ett styrkepass på sportlife tillsammans med viktor blev det innan albin skjutsade hem mig. eftermiddagen ägnade jag åt att bara ta det lugnt, tills pappa kom hem då vi åkte ut på en mc-tur i sällskap av några HOG-medlemmar. en fika (ett äpple för min del) i gustavsberg blev det innan klockan närmade sig 20.00 och vi åkte hemåt. gick och la mig redan 23.00.

idag gick jag upp 08.00, men låg kvar drygt 1 timma för att kolla på B&T show. sedan klev jag upp och tog mig en skål flingor och mjölk till frukost innan jag och papsen drog iväg för att handla. hemma igen vid 11.00 då pappa åkte iväg för att tvätta motorcykeln och jag storstädade lägenheten (d.v.s. plocka ur/i diskmaskinen damma, dammsuga, torka golven och göra rent i badrummet) och började med maten. världens godaste lasagne al forno. när han kom hem gjorde vi klart den tillsammans och la oss sedan framför tvn en stund.

16.07 tog jag bussen till överby med lisa :) så idag har jag inhandlat dove shampoo och balsam, dove deodorant, dove body lotion (summerglow med SPF-15) ... hm, dove sponsor?!! hahaha. + 10 ansiktsmasker, veet warm wax och en turkos oversize t-shirt! (:

nu har jag varit hemma i 1 timma och håller på att svälta ihjäl.
har små strejkat lite och väntat på att pappa ska värma lasagnen och fixa sallad (vilket han gör nu, som tur är!). jag tycker att jag har gjort tillräckligt idag :p

ikväll ska jag bara ta hand om mig sjäääälv. ta en lång, varm dusch, peela kropp och ansikte, noppa ögonbrynen, vaxa benen, smörja in mig med min nya (brun utan sol) lotion, lägga på en härlig ansiktsmask, fika naglarna och kanske göra en hemmagjord hårinpackning!

IYAZ - SOLO


:(

huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet. huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet. huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet. huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet. huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet. huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet. huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet. huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet. huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet. huvudvärk. övervikt. lathet. ångest. uttråkning. hemlängtan. trötthet.

-

följ min blogg med bloglovin

EVERYBODY GETS A LITTLE LOST SOMETIMES


when you feel your time is running out you know your love has stalled. when you feel alone and dreams from your younger years are telling you what's gone. then ask yourself why people fall apart, because they don't realize that something just ain't right. when you lay down on your pillow at home tonight, you got to realize your holding on to something that ain't right ...


I believe in this fire burning inside of me. you're never alone, but you're always on your own. lost in love and desire, never again. I promised myself I'd be searching for someone new.


smothered by his words, he's selling freedom that you can afford to everyone but yourself. you're down on luck tonight. you're down, down, down there's nowhere left to turn cause now you're all alone. standing on the outside looking in, that is when I realize, his love don't mean a thing.


when you feel your troubles closing in, you got to realize you're holding on to something that ain't right.


WONDERWALL - JUST MORE


IT PROBABLY DOESN'T MEAN A PISS

kanske är lite uttjatat, men jag är deppig. ska gå och lägga mig ... behöver stirra i taket och lyssna på musik en stund. det är alltid lugnande. att bara ligga, att bara vara. att inte bry sig om någonting.

MIDDAG


potatisgratäng, lövbiff, béarnasiesås och sallad :)

A SUNDAY SMILE

mår alldeles utmärkt idag :) slö, men inte överhuvudtaget bakfull. fast drack trots allt bara 9 cider igår :) somliga fick ju i sig en hel del mer ;p haha! kände mig spiknykter i jämförelse. en trevlig kväll blev det .....





på vägen hem från kråkesvängen plockade jag och pappa upp lisa. köpte med oss ett flak cider och duschade, gjorde oss i ordning, åt lite sallad och knäppte varsin kall på balkongen. sedan kom albin och hämtade oss, så stannade vi till i kiosken med pos en stund innan vi drog ut igen. gled runt med nervevade rutor, öppen taklucka och skön musik. jag och lisa smuttade självklart på ett par cider.

vid 20.00 tog vi en tur upp till frändefors för att kolla läget hos kenny där dennis sa att det var lite fest. även mamma, björn och syster + dixie var där. där stannade vi väl drygt 1 timma innan vi åkte tillbaka till trollhättan och försökte fixa chaufför, så att albin också kunde dricka. det slutade med att vi fick med oss michael som körde och timmy. det blev en massa åkande i trollhättan, en sväng till uddevalla och några turer till kråkestan :) papsen var full som ett ägg och albin halsade whiskey innan vi kollade läget i stan igen, stod på shell och var allmänt flummiga. sedan gick jag och lisa hem till henne en snabbis, tillbaka till shell och sedan mot kråkestan igen, tom mötte oss på vägen. sedan kom gänget efter och skjutsade hem tom + hans fulla snarkande kompis. hahaha.


02.30 tog vi med oss pappa i bilen och åkte hem :)


idag gick jag upp 11.10 och la mig på soffan. kollade på film med pappa och väntade på lisa, som vaknade vid 13.00, då åt vi frukost och somnade om på soffan till 'en riddares historia'. jag vaknade till av att lisa saatt hennes mamma skulle hämta henne. 16.00 ringde väckaren som jag var klok och ställde, och så tog jag en iskall dusch för att piggna till! sedan åkte jag och pappa till kråkestan för att hitta hans mobil som han slavrat bort, som tur var så låg den där (: en kall cola unnade jag mig också.


nu har vi precis ätit och jag tycker att alla är tråkiga.
har funderat på att ta en promenad in till stan för att köpa mitt fritidskort, men regnet hänger i luften, så det känns lite osäkert att ta den risken :p äsch, vi får väl helt enkelt se om det blir någonting mer av den här dagen, eller om alla ska förbli tråkiga. slutar väl med soffan och en påse sega ostbågar ;)

nu ska jag försöka skriva ett CV ..... suck.

NEWBAKED BREAD

om 15 minuter har jag och pappa alldeles nybakat sportbröd till frukost :) känner doften i hela lägenheten! nyfiken på vad det blir av vårat första surdegbröd :) nyttigt är det iaf och förhoppningsvis lika gott som det verkar. linfrön, honung, russin är några av ingredienserna.

när jag gick upp 07.00 gick jag raka vägen in i duschen. så nu känner jag mig pigg och fräsch! fast samtidigt lite halvslö, men väldigt rastlös. haha. kanske lite nervös :p äsch! det här ska nog gå bra, så länge vädret håller sig, så är jag nöjd! :D nu ska vi börja duka fram pålägg, och jag ska värma te.

RÅGGRÖT MED ÄPPLE OCH KANEL



råggröt (2 dl vatten, 1 dl rågflingor).
2 dl lättmjölk.
½ äpple.
kanel.

= ca 230 kalorier.

en ännu lite nyttigare variant av havregrynsgröt. den är alltså gjord på rågflingor istället för havregryn. det här lagade jag till som lunch igår. den var god, med lite mer tuggmotstånd än vanlig havregrynsgröt. eftersom jag aldrig tillsätter något socker i någonting, så brukar jag ibland piffa till smaken med t.ex. äpple (som är en favorit) som jag blandar i när jag gör gröten. toppar med kanel och ännu några äppelskivor som blev över, för skojs skull.

GÅRDAGENS FRUKOST


2 dl naturell yoghurt.
1 dl bär (björnbär, blåbär, tranbär, vinbär, gojibär och havtorn)

1 skiva rostat rågbröd.
5 gram mjuk(ren)ost.

= ca 170 kalorier.

ALL DAY LONG

har inte "hunnit" med en enda uppdatering idag :p gick upp 09.00, åt frukost med pappa och kollade på nyheterna. vid 10.00 åkte vi och handlade, sedan kikade vi in hos farmor på vägen hem för att låna en bakmaskin. så imorgon blir det nybakat surdegsbröd till frukost (y.



när vi packat upp matvarorna och fått i oss lite i magen åkte vi igen. 10,5 mils sträckan där 'kråkesvängen' ska gå imorgon skulle skyltas, så pappa körde och jag fick springa ut och fästa skyltar på stolpar, träd osv :) 3 timmar tog det, sedan blev vi kvar på kmck en stund innan vi satte dom sista skyltarna och åkte hem.



jag gick och la mig och somnade till drygt en timma innan pappa väckte mig igen. då var klockan 19.30 och det var dags att blanda degen som ska jäsa och göra i ordning fredagsmaten - potatisgratäng, rostbiff, sallad och béarnaisesås. lika gott som alltid ;) resten av kvällen har spenderats på soffan. nu är jag redo för sängen känner jag, men först måste jag baka ut brödet, som sedan ska jäsa ännu en gång ... tills imorgon bitti!

08.30 (tror jag) ska vi vara på plats i kmck stugan. 07.00 ringer klockan, vilket betyder att jag bör gå och lägga mig inom 15 minuter för att hinna få mina 8 timmars sömn :p

LOVELY EVENING

att sätta sig ner med en kopp te nu ..... det finns inga ord, det kan bara inte bli bättre! otroligt härlig kväll, underbara människor och skön värme. jag lever i nuet.

jag gjorde mig i ordning och tog bussen in till stan efter att jag och pappa ätit. träffade lisa och så strosade vi runt lite innan vi slog oss ner på en bänk på bryggan. sedan kom robin x 2 och simon, efter en stund dök även albin, sofia, sacka och hanna upp, och sist med inte minst tom :) blev kvar där en bra stund innan folket skiljdes åt olika håll för att göra annat, t.ex. lipz :p jag och lisa gick våran egen väg och promenerade bort till betty backs park, där satt vi en stund och väntade på sofia som kom och plockade upp oss, så drog vi runt och kikade lite ... tills vi stannade för att byta några ord med linus och jocke innan vi alla åkte hemåt.

mmmm ... så nu sitter jag här med mitt galet goda te. dessutom njuter jag av hur bra min dag har varit, och hur glad jag för tillfället känner mig (: uuuunderbart. imorgon ska jag och papsen komma iväg till affären senast 11.00 tänkte vi, sedan har jag offrat mig för att åka med och hjälpa till att sätta vägbeskrivningsskyltarna till kråkesvängen. är jag inte världens bästa dotter, så säg. haha.

TIME FOR DINNER

nu blir det bakpotatis med ugnstekt kycklingfilé och vitlöksröra :) ska bli riktigt gott, min mage tjuter efter mat nu ... hungriiiig!!

LADY ANTEBELLUM - NEED YOU NOW


DIXIE ♥



HOME SWEET HOME

nu är jag på plats hemma på sylte igen :) fortfarande lika härligt väder, trots att det kom en liten regnskur nyss och åska tidigare idag. nu har jag packat upp väskan, ställt in äggen mamma gav mig och maten som jag handlade på vägen hem, vattnat tomat- och physalis plantorna jag fick av mamma och städat lite.


det känns skönt att vara tillbaka i trollhättan. fast jag har ändå stormtrivts i frändefors denna veckan, och kommer troligtvis spendera även en stor del av nästa där. lillebror har sin 'mamma-vecka' då också och björn skulle nog övernatta i gbg, där han jobbar nu.

hungrig som en varg är jag, så har ätit ett äpple och ett par vindruvor. någonting större vill jag inte stoppa i mig nu, eftersom pappa trodde att han skulle vara hemma ca 17.00-17.30. köpte bakpotatis som jag tänkte att vi skulle äta, men har ingen aning om vad jag/vi vill ha till, så det får papsen hjälpa till med!

HAVREGRYNSGRÖT MED FRÖN OCH RUSSIN


havregrynsgröt (2 dl vatten, 1 dl havregryn).
1 msk russin.
1 msk solrosfrön.
1 dl lättmjölk.

= ca 230 kalorier.

SWEET DREAMS

HUR BRA ÄR INTE VÄDRET?! helt underbart :) idag var jag uppe med tuppen. eller nej, inte riktigt. jag låg faktiskt kvar och kollade klart på filmen jag somnade ifrån igår kväll. gick och la mig redan vid 23.15, men höll mig vaken tills 00.00, för att skicka iväg ett 'grattis-sms' till min vän robin ♥ som fyller 20 år idag!



hur som helst ... när jag klev upp strax efter 09.00 imorse gick jag ner och städade köket, sorterade skafferiet (en av mina favoritsysslor, vet inte varför :p) och satte på kaffe i lagom tid till mamsen kom ner. sedan har vi suttit ute i solen och tagit vara på den så gott det går. frukost har jag hunnit med också (; för någon timma sedan tyckte mamma att det blev för varmt, så nu sitter vi i skuggan under äppelträdet.

bara ett par timmar kvar nu tills jag ska hem till trollhättan igen. papsen är hemma runt 17.00-17.30, så ska försöka vara där innan dess. ha någon god mat klar kanske, som vanligt :):) han har det bra han! haha.

ALL THESE IMAGINARY FRIENDS .....


MINI, GUMMAN ♥


synd att min skugga 'förstör' bilderna lite :/

nyduschad och trött efter ett hårt pass! :)) så gott som genomblöt av svett var hon. själv är jag varken utmattad eller svettig, men smutsig så det kliar och 'kryper' över hela kroppen!! så fort syster är klar i duschen, ska jag hoppa in där. sedan är det nog dags att jag äter någonting. planerna på det har funnit sedan långt innan ridningen, men längre än så kom jag aldrig :p

LOVE THE SUN


sjuuuuukt varmt ute nu! men fan vad underbart det är :D
dagen har ägnats åt en timmes ridning med jonna, smörjning av läder i stallet, några koppar te och slumrande i solen. nu har vi precis ätit litegranna och morbror jocke har kommit för att hämta jonna, men först ska det drickas kaffe :p jag pallar dock inte kaffe i den gär värmen.


jag känner mera för en glass eller en iskall loka! hm. nu ska jag se om jag kan hitta någonting svalare än svarta mjukisbyxor att ta på mig, vila magen lite och sedan eventuellt springa några varv i skogen innan kvällen kommer, då ännu en ridtur är planerad med syster.

förut red jag mosa, eftersom jonna fick ta mini. men sedan ska jag ta mini igen ... ny favorit ;)

WEDNESDAY'S BREAKFAST


2½ dl yoghurt.
1 äpple, tärnat.
½ dl russin.
kanel.

2 skivor rostat rågbröd.
1 msk skink(mjuk)ost.

1 kopp te med en skvätt lättmjölk.

= ca 420 kalorier.

EARLY MORNING

uppe med tuppen idag! ;) 06.45 ringde klockan, så jag gick upp, väckte mamma, vek tvätt och väckte mamma som somnat om igen. haha. nu har vi druckit ett par koppar morgonkaffe i sällskap av morbror och kusinen jonna som ska praoa här idag. nu tänkte jag att jag skulle få lite frukost i magen, innan jag gör någonting mer :)

FREE YOUR MIND


en genomsvettig häst och en nöjd fia, det är resultatet av en lyckad ridtur! :)
1 timmas ridning med syster ... jag på mini och hon på rasmus. en tur in på selringen och ett par varv i skogen tog vi. sedan satt hon av, medans jag körde på lite extra i padocken. fortsatte träna in det där med att sitta ner i traven. både kort och ökad trav ... takten börjar sätta sig ;) åh, jag älskar att lära mig nya saker! nu känner jag mig stolt och nöjd över min prestation.

hoppas att jag kan hålla igång med det här nu :D ungefär varannan/var tredje dag är det tänkt att jag ska rida ... det gäller bara att hålla igång, så man inte tappar motivationen!

ska värma en kopp te och starta en maskin med tvätt (y. får försöka komma i säng någorlunda tidigt idag också, väckaren ska troligtvis ställas på ca 06.45.

EN RIDTUR FRAMÅT KVÄLLEN (:

nu ska jag och syster ut och rida ;)

gammal bild på mig och mosa

PASTASALLAD

nu har jag precis gjort kanske världens godaste sallad! paprika, gurka, salladslök, sparris, majs, skinka, galiamelon, fetaost och pastasnäckor :)) ska inte bli helt fel. jag är vrålhungrig nu, eftersom jag inte fick i mig någonting att äta förut, utan istället gjorde en kopp te och städade. sedan följde jag med mamma ut i regnet på jakt efter blommor, som hon planterade om - vid ankdammen :p

THIS IS HAPPENING

alldeles nyligen hemkommen från morfar :) jag och mamma åkte och köpte blommor, sedan övningskörde jag till mormors grav på örsberg där vi planterade lite fina blommor. sedan drack vi en kopp kaffe hos morfar, innan vi åkte hemåt igen! jag körde och det gick jätte bra. ett stopp på affären på vägen hem blev det också för att handla ingredienser till pasta sallad som vi ska göra sedan, och så fick jag lite naturgodis av mamma :D




nu har jag slagit mig ner vid datorn. sitter och typ hetsäter naturgodis (inte bra!), så funderar på om jag ska ta någonting litet att äta innan middagen. ska nog ordna en varma koppen soppa (:

ännu en braaa dag ... än så länge (; förhoppningsvis blir det en ridtur ikväll igen :D

VÄLFÖRTJÄNT FRUKOST :)



2 dl yoghurt.
1 dl müsli med russin, tranbär, lingon, blåbär och hallon.
½ äpple, tärnat.
kanel.

1 skiva rostat rågbröd.
5 gram smör.
1 skiva ost.
5 gram skink(mjuk)ost.

några bitar galiamelon, ca 50 gram.

= ca 380 kalorier.

en ganska stor frukost, men det kan jag med all rätt unna mig!
styrketräning, joggning, promenad och ridning igår. joggning + förmodligen lite styrke och ridning idag (y.

MY TUESDAY MORNING




klev upp 08.30 och gav mig ut på en runda i skogen med hundarna :) sedan satte jag på kaffe och väckte mamsen. vi satte oss ute på altanen och pratade över ett par koppar. helt underbart att solen värmer redan innan 10.00, jag satt i bara linne och bara njöt av vädret! nu är det dags för frukost innan vi åker upp till mormors grav.

ALICIA KEYS - FALLIN


ALMOST MIDNIGHT

nu mår jag sååå bra! :):) gick ut och tog en joggingtur, en promenad och sist med inte minst en timmes ridtur. hur skönt som helst :D fick in tekniken för att sitta i trav också ... mamma som sa till mig att göra det, det tränar tydligen rumpan ordentligt! kände dock ingenting ens efter 10 minuters konstans sittande trav, men ska väl inte säga för mycket förrän imorgon ;p

kvällsmat blir det här näst. ett par rostade (men nyttiga!) mackor och en kopp te. mmmm, det ska bli riktigt gott :) sedan en snabb dusch innan jag sätter på en film nerbäddad i lillebrors säng (y. glad tjej idag. ser fram emot morgondagen! hihi.

... I MAY HAVE FAILED, BUT I HAVE LOVED YOU FROM THE START ♥


THIS IS NOT WHAT I INTENDED

sitter på samma plats som jag suttit på ungefär 80% av tiden jag har varit här. det vill säga vid köksbordet med dator och musik som enda sällskap :p mamma och björn är ute och grejar (nähä?! haha), erica har åkt till trollhättan och victor är som sagt hos sin pappa.

egentligen borde jag sysselsätta mig med någonting annat för en stund ..... jag kan inte riktigt komma på vad bara! :o kanske någonting som att: städa, ta en promenad med dixie, bege mig ut på en joggingtur, slänga mig på soffan och zappa igenom varenda tillgänglig kanal på tvn, men i slutändan ändå inte hitta någonting intressant att se på. hmmmm. eller så kanske jag helt enkelt bara borde sitta här och dricka min kopp med te, väldigt goda te :)

WITH ARMS WIDE OPEN

nu är dagen så gott som slut(förd). tvätten blev upphängd, träningen gick bra, ett 30 minuter långt benpass blev det innan lite vattenmassage och sol. i väntan på mamsen (som kom och hämtade mig så jag slapp ta bussen) tog jag en dusch och bastade, mycket välförtjänt ;) en sväng till af, apoteket och affären blev det innan vi åkte hem till frändefors. välkomnades av lillebror med en bamsekram



nu har jag umgåtts några timmar med busungen.
vi har ätit lunch, spelat tv-spel (jag tog en powernap) och pratat litegranna :) 17.00 åkte jag och mamsen och lämnade honom hos marcus (victors pappa). sedan övningskörde jag hem. det var roligt, och gick bara fint (y.

snart är det dags att styra upp lite middag. räkgryta och ris blir det, smaskens! minns inte när jag åt det senaste, men säkert 1 år sedan. men först en kopp kaffe (;


10 MORE MINUTES

börjar känna hur stressen fyller hela kroppen nu. väskan är packad och klar, men tvättmaskinen kör ännu sina sista varv av centrifugering och jag bara väntar på att kunna hänga tvätten på tork, så jag kan rusa ut till bussen som går 10.52 :p nu piper den! pust .....

TAYLOR SWIFT - YOU BELONG WITH ME


HAVREGRYNSGRÖT MED BJÖRNBÄR


havregrynsgröt (gjort på 2 dl vatten och 1 dl havregryn).
1 dl frysta björnbär.
1 dl lättmjölk.

1 kopp chai te (ingen mjölk eller socker)

= ca 180 kalorier.

FUCK YOU ALL GOODNIGHT

ska alldeles strax dra täcket över huvudet och få mig några timmars sömn. men först ska jag varva ner med lite musik, filosoferande och en kopp chai te. mår lite bättre nu. skönt att papsen har kommit hem, socialt umgänge gör alltid en viss skillnad.

idag har jag pratat med nazmi, vilket var längesedan jag gjorde nu.
blev påminnd om hur mycket jag saknar turkiet, och även honom. kan inte fatta att det snart är 1 år sedan vi var där! :o han frågade efter mitt nummer igen, och ringde upp strax efter. jag svarade dock inte ... varken vågade eller hade riktigt möjlighet att göra det, eftersom jag och pappa precis börjat kolla på filmen. suck. jag måste tillbaka till turkiet ... vackraste platsen jag någonsin har varit på.

jag är trött på mitt liv här. känner inte att jag har speciellt mycket att uppskatta längre, och tvekar på att jag någonsin kommer ordna upp mitt liv. jag är trött på att bli besviken och att känna mig ensam. en ny start hade varit en bra möjlighet till nya chanser.

MONDAY

imorgon drar en ny vecka igång och träning står överst på listan. gärna varenda dag om jag får bestämma. hela morgondagen (åtminstone början av den) är planerad på ett pressat schema:

08.00: ringer väckaren.
10.52: går bussen till albin.
11.30: är det träning @ sportlife som gäller.
12.30: är en kvarts soltid bokad.
12.50: uppfräschning.
13.06: går bussen från edsborg.
13.40: ankomst vänersborg resecentrum.

sedan ska jag umgås med lillebror tills han åker till marcus (hans pappa).
efter det kanske jag får möjlighet att övningsköra med mamsen, eller eventuellt ta en ridtur om energi till det finns (: sedan åker jag förhoppningsvis, på ett eller annat sätt, tillbaka hem till trollhättan.

WALLANDER - VÅLNADEN


mycket film dom senaste dagarna! papsen är hemma och vi har precis ätit hamburgare. pappa ska ta en dusch nu, men efter det blir det film innan söndagens så kallade höjdpunkt, dvs 'ballar av stål'! ;)

MODERN FAMILY


en lite konstig, men störtskön serie som jag har börjat följa :) mest som ett 'tidsfördriv' och för att pappa spelar inte det. haha! men den är bra ... faktiskt. dags att sätta på avsnitt 5 nu, det blir perfekt underhållande till lunchen.

FLINGOR MED BANAN


2 dl special k flingor.
2 dl lättmjölk.
½ banan i skivor.

= ca 340 kalorier, mer än man tror ;o

WHY CAN'T YOU JUST LOVE ME BACK


har legat vaken i sängen i drygt en timma nu.
började pilla med designen lite, då det fanns några småfel att ordna. sagt och gjort. nu ska jag förflytta mig till soffan, äta frukost och kolla på en film. någon lite mer underhållande än gårdagens dock. det får nog bli denna som jag hittade igår, den har jag ju inte hunnit se ännu! :))

god morgon!

FISH TANK


ganska dåligt faktiskt. nej, helt kass, ärligt talat.
men samtidigt tyckte jag att den var sevärd eftersom historian är så pass djup och realistisk. filmer som slutar lyckligt finns i överflöd ... den här dramarullen visar en verklighet.

WHERE'D YOU GO?

hatar känslan av att vara ensam. har suttit för mig själv hela helgen och funderat på vart alla mina vänner har tagit vägen? känns som att jag inte har någon att vända mig till, som att ingen ser eller hör mig. nu är klockan närmare morgonen än kvällen, så jag ska gå och lägga mig, det är lika bra. orkar inte mer .....


älska mig mest när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det mest
.

2 ORD; HÅN SKRATT.


OH, I FEEL SO INVISIBLE


ÄNNU EN LISTA ...

VEM

vem är i rummet med dig?
ingen alls.
vem fick du senaste sms av? hobbe.
vem tänker du på nu? mig själv.
vem pratade du senast i telefon med? min gammelmormor som ringde och grattade på våran namnsdag.
vems hus var du senast i? det kan jag inte riktigt minnas, känns som jag har suttit här i veckor ;o jag tror det var albins?
vem önskar du var med dig nu? i dagsläget ingen, men saknar tiden jag hade någon som fanns här med mig.
vem är din favoritsläkting? punkt punkt punkt. om inte papsen räknas? (:


VAR

var är din mobiltelefon?
den ligger här på bordet, bredvid datorn.
var handlar du mest? kläder eller mat? kläder - H&M och gina tricot, mat - willys.
var fick du tag på tröjan du har på dig? oj! den köpte jag för många år sedan när 'the changes' spelade på lokomotiv festivalen.
var åkte du senast bil? till och från willys, med albin i förrgår.


VAD

vad åt du senast?
kvällsmat för 3½ timma sedan.
vad drack du senast? några klunkar vatten.
vad är det för färg på dina byxor? grå. mjukisar (:
vad är den närmaste saken som är blå? tändsticksasken.
vad har du på fötterna? vita ankelsockar.
vad är din favorit färg? turkos.
vilken film såg du senast? 'valentine's day', alldeles nyss!
vad hör du just nu? musik ..... 'helloween - just a little sign' just nu.


HAR DU NÅGONSIN

sovit i någon annans säng?
dum fråga. ja.
hånglat på en bio? inte vad jag kan minnas :p
hånglat i skogen? haha, ja.
tyckt att din kusin är het? hm ... nej.
sovit naken? ja.
kört över hastighetengränsen? ja, faktiskt :D
målat om ditt rum? jajjamän.
dansat framför en spegel? ja, herregud. aerobics mest ;)
fått hicka? ännu en dum fråga. ja.
dumpat någon? ja.
stulit pengar från en kompis? nja. jag och min bästa vän gjorde faktiskt det som barn ... fast då var det mera från en ovän. haha.
hoppat i en bil med folk du just har träffat? ja, jag och ronja hängde på en hel del folk i kön till elmia ;)
varit i slagsmål? inte och slagits, bara gått emellan.
smugit ur ditt hus? yes.
haft känslor för någon som inte känt desamma? ja.
hånglat med en främling? ja. men bara en gång, som jag kan minnas ... fast ändå knappt minns (a) herregud.
älskar eller saknar någon nu? ja, båda.

HELLOWEEN - JUST A LITTLE SIGN


gammal kärlek rostar aldrig, sägs det. den här låten väcker känslor varenda gång jag hör den! det känns som att den på något sätt summerar mitt liv, eftersom den tar mig så långt tillbaka i tiden, och påminner mig om hur mycket som har hänt under dom senaste åren.

FAVORIT

… rum i huset: lägenheten. jag trivs ungefär lika bra i alla rum :)

 

… parfym: kan inte bestämma mig för en, men saknar min mexx ice touch.

 

… månad: juli, mitt i värmen! :)

 

… tidning: solo och veckorevyn brukar vara bäst.

 

… blomma: blommor är ingen stor del av mitt liv. har mest varit i kontakt med rosor, och dom är nog dom vackraste! där av sin popularitet, antar jag.

 

… glass: om jag måste välja, så blir det solero wild berries.

 

… bok: minns inte många av dom bäcker jag läser, men en som lagt sig på minnet är linda rosings självbiografi 'den nakna sanningen'.

 

… författare: får väl svara linda rosing på den frågan då, eftersom hon på något sätt har inspirerat och nått fram till mig genom sin bok.

 

… film: jag har svårt för att ha favoritfilmer, eftersom jag nästan aldrig vill se en film flera gånger. men twilight serien är faktiskt någonting jag aldrig får nog av! :) väntar ivrigt på den tredje - 'eclipse' som har premiär 1 juni :D

 

… skådespelare: chad michael murray, jessica alba, jennifer aniston, amanda bynes, ashton kutcher ... det finns många favoriter där (;

 

… TV-program: one tree hill, andra avenyn, O.C. drama serier ♥

 

… musik: det går fram och tillbaka, och jag gillar det mesta. just nu ligger rock på topp!

 

… artist/grupp: hm, jag får försöka blanda lite av dom bästa från olika genres :) skillet, mange schmidt, hollywood undead, the all-american rejects, my chemical romance, tokio hotel, robyn, michael learns to rock, savage garden, lene marlin, gigi d'agostino, veronica maggio, chris brown, basshunter. jag kan hålla på i evigheter när det gäller musik.

 

… låt: tröttnar snabbt på låtar, men det finns några som betyder extra mycket och som alltid kommer väcka känslor. 'helloween - just a little sign', 'the red jumpsuit appartus - your guardian angel', 'marie lundberg - leona (under her skin)' är några.

 

… djur: hund. har alltid varit, och kommer nog alltid vara :)

 

… mat: jag brinner för matlagning och älskar i stort sett all mat! jag tror att vad som helst kan bli gott med lite fantasi och kärlek. men just nu sover den lågan :/

 

… dryck: en iskall cider är nog det bästa som finns och tvåa på listan kommer nog chai latte/te.

 

… godis: mörk choklad ♥

 

… frukt: äpple. simpelt, syrligt och passar till det mesta!

 

… krog/restaurang: har inte ätit på speciellt många ställen, men koppargrillen i vänersborg har den godaste bearnaisesåsen, och jag kan nog svära på att ingen som har ätit där, kan säga emot ;p

 

… färg: turkos.

 

… doft: sommar, asfalt, regn. den kombinationen slår ingenting.

 

… siffra: vad ska man med en sådan till? jag förstår inte det :p

 

… sport: volleyboll är nog det enda jag är speciellt intresserad av och kapabel till att spela.

 

… lag: hm ... är inte så insatt.

 

… plats: vart som helst med människor man älskar.

 

… drog: alkohol, det starkaste och enda jag rör.

 

… fordon: hm.


… affär: H&M och gina tricot ligger på mångas, och även min topplista.

 

… café: espresso house (y.

 

… skor: converse är både snyggt, och bekvämt (i rimliga sträckor). haha.


JUST ANOTHER NIGHT ALONE


nu har jag gjort i ordning lite kvällsmat! :)
värmt en massa vatten som ska räcka till många koppar chai te, kokat några ägg och gjort kalkon smörgåsar. jag vet; jag har blivit riktigt värdelös på att äta riktig mat. för tillfället känns det ungefär som att jag lever enbart på vatten, grönsaker, frukt, mörk choklad, chaite och fil :| hm ... men har man ingen matlust, så har man inte. det viktigaste är faktiskt att jag äter någonting och det gör jag ju.

jag har även förberett lite snacks till ikväll. morot-, gurk- och paprikastavar + dip och några skålar med skivat äpple, ananas, vindruvor och mörk choklad. känns som det lutar åt en mysig hemmakväll (; ser fram emot att se 'valentine's day', snart så!

VALENTINE'S DAY


en film full av snyggingar! ;) bl.a jessica alba, ashton kutcher, taylor lautner, anne hathaway. hoppas den är riktigt, riktigt bra!!

KALKONSMÖRGÅS

1 skiva rågbröd.
5 gram smör.
2 skivor rökt kalkon.

= ca 120 kalorier.


vilken pang måltid! ..... suck.

MEDINA - YOU AND I


PATO POOH FEAT. RICKY - FAIRYTALE

en version av underbara medina - sagoland. 

jag måste gå vidare för egen del.
det var mitt egna fel, jag borde gett mer,
men det är lätt att va efterklok ...
lätt att se i backspegeln och skilja rätt från fel.
måste bara släppa dig innan det växer mer.

men i drömmen är det vi mot dom,
vi var lyckliga som vin och sång.
jag strosar till en solnedgång,
men när jag vaknar är det tomt inombords.

vill bara somna om.

POST GRAD


FILM HEEEELA DAGEEEN?!!

ALL MY DREAMS ARE NOT WORTH SAVING

igår gick jag och la mig tidigt igår kväll! redan vid 12 var jag så trött, så att jag knappt orkade hålla ögonen öpnna! låg och pratade lite med hobbe, vilket var länge sedan nu, och så somnade vi tillsammans :p

nu har jag precis klivit upp och rullat ut nattuksbordet i köket. dvs, dator, stereo m.m. ;p mycket behagligt att bara kunna förflytta allting ... fastän det är lite frustrerande att krångla med alla kablar, golvlister och mattor som hjulen på bordet ska över :@ haha!


vad det blir av den här dagen är ännu ouppklarat. lillebror ska ha barnkalas (disco) som jag skulle haft hand om, men nu känns det inte speciellt aktuellt längre. får ångest av att svika min ögonsten, men vad ska jag göra? det är inte alltid så lätt att heta sofia andersson. frukost måste jag snart göra i ordning iaf, fastän matlusten fortfarande inte synts till.

ruskigt tråkigt väder idag för övrigt ...
regnet öser ner från gråa moln. temperaturen står trots allt förvånansvärt högt :o 13,1°. det är ju perfekt för en springtur?! haha. nja ... men kanske om regnet lugnar ner sig lite (:

ALL BY MYSELF


sitter här och småpillar med designen. en skål med godis och skön musik. riktigt mys :) men fantasin ligger på minusgrader! det suger :( men plötsligt händer det ..... har jag hört :p nej, nu flamsar jag bara. inte ens kuuuul ju. ska ta en godis och studsa runt lite.

jag känner mig mobbad.

TOPPBLOGGARNA!


har inte brytt mig speciellt mycket om allt kissies snack om grna canaria. om tv-serie hit och tv-serie dit, man vet ju aldrig hur mycket av allt det hon skriver som är sant, för oftast är det ju bara påhitt som kommer från tomma intet. men det här ska fan bli intressant se :D woho! haha. kärlek till drama ♥

undrar för övrigt varför kissie inte har uppdaterat sin blogg sedan igår kväll innan bella & tyra show?! :| hm hm hm hm hm.

YOGHURT MED ÄPPLE OCH BJÖRNBÄR



2 dl verum naturell hälsoyoghurt.
1 dl (ca ½) äpple, fintärnat.
1 dl frysta björnbär.

= ca 150 kalorier.

jag förstår inte vart min hunger och matlust har tagit vägen. speciellt inte hungern, hur kan man inte bli hungrig?!! :o helt rubbat. gjorde iaf i ordning en liten middagsskål, eftersom jag vet hur viktigt det är att äta ;)

som ni ser så tärnade jag först äpplet och blandade det med yoghurten, varefter jag strödde björnbären över. blandar givetvis ihop allting sedan, men jag har en oskyldig liten "besatthet" av att göra maten fin innan jag äter den (a) haha. mycket trevligare så! hm ... nu sitter jag här och bara petar i det. björnbären börjar blöda, så yoghurten blir lila ...

BURN IT TO THE GROUND

nu är hela designen raderad. jag har ingen aning om hur den nya ska se ut, men förmodligen blir det något resultat framåt kvällen :)


TROPISK SMOOTHIE




1 dl kokosmjölk.
½ dl lättmjölk.
50 gram färsk ananas.
½ banan.
½ filéad apelsin.

= ca 200 kalorier beroende på kokosmjölk (jag använde mig av en med 12.9% fetthalt).

som alltid, bara att mixa ihop alla ingredienser :) som den kanel älskaren jag är var jag tvungen att toppa med litegranna! förlåt för urusla bilder, men pappa har med sig sin kamera, så jag får använda mig av mobilen med 3.2 mpx helt enkelt :p

egentligen är jag småallergisk mot alla innehållande frukter ;| men känsligheten varierar, och sköljer jag med vatten efteråt, så brukar det gå bra! svårt att hålla sig ifrån någonting som är så gott :'D

I NEED SOMETHING THAT'S REAL


NYBABAD! :) tappade upp och la mig i ett härligt, långt saltbad. tände några doftljus, höjde musiken en aning och slappnade av med en varm, fuktig handduk över ansiktet ett par minuter. sedan penslade jag på en hemmagjord ansiktsmask med jordgubbar, la gurka på ögonen och masserade in håret och händerna med olivolja, filade fötterna och avslutade med en kall dusch innan jag smörjde in kroppen med mitt parannötsdoftande body butter!


nu känner jag mig ren och fräsch ... ska fila ner naglarna ordentligt också och lägga på ett neutralt lack. jag vet inte hur många gånger jag svurit över en bruten nagel den senaste veckan. har haft riktigt otur och dom har gått av en efter en! :( antar att dom är väldigt svaga nu, vilket betyder att dom behöver en ny start ;p har varit lite slarvig det senaste (a)

EN ORDENTLIG FRUKOST


fyller på kaffekoppen och tar mig lite frukost :) en lite mindre och sen frukost idag. liten skål med yoghurt, müsli och frukt + en kalkonsmörgås får räcka! och så blir det nog bara en smoothie till lunch sedan. det är mums (;

2 dl yoghurt.
1 dl müsli med frukt och russin.
1 dl äpple, tärnat.

1 skiva rågbröd.
5 gram smör.
4 skivor rökt kalkon.

= 400 kalorier
my brokenness consumes me

YOU CAN'T STOP ME FROM FALLING APART

det ser ut att bli en fin dag idag. solen skiner, och den värmer ... härligt! gick upp 10.30, startade bryggaren och satte mig på balkonen där jag njöt av  solen tills den gick i moln och kaffet var klart. nu sitter jag som vanligt i köket med en kopp och datorn har jag precis intill. även stereon fick följa med ut i köket idag (a) jag rullade ut hela nattuksbordet och körde in elkontakten i väggen. så nu dunkar 'skillet' för fullt här :D godmorgon!

speciellt många timmars sömn blev det inte inatt.
jag satt faktiskt uppe till 03.30 innan jag gjorde mig klar för natten och förflyttade mig till sängen. somnade en timma senare och vaknade nu 6 timmar piggare. idag har jag ingen aning om vad som händer, mer än att jag fortfarande har sug efter gymmet! vi får väl helt enkelt se vad det blir av fredagen .....

FRIENDSHIP THAT NEVER ENDS


SWEEEEET :)



en scen från 'sydney white'. det tråkiga med såna här filmer är att dom verkligen visar att skillnaden mellan film och verklighet är stoooor! ;p tragiskt, men sant.

SYDNEY WHITE


ska kolla på ännu en typiskt mig film ;)
en av mina favoritskådisar är amanda bynes, där av skälet till att jag ens hittade denna filmen (kollade igenom hennes filmografi på imdb). älskar 'what a girl wants' som var den första filmen jag såg med henne, och hoppas att denna är näst intill lika bra, eller kanske ännu bättre :D

THE LIFE BEFORE HER EYES


guuuud vad bra filmen var!
lite seg, men alldeles perfekt för mig som älskar snyftiga, djupa dramafilmer :) speciellt en kväll som denna. ensam hemma, och obegränsat med mörk choklad (åtminstone så det räcker och blir över. ändå har jag bara ätit 8 bitar) ... 3 koppar chai te har det gått åt, än så länge, och näst intill en halv ask vindruvor. mums! tillbaka till ämnet: jag förstod inte riktigt hela handlingen på filmen, ärligt talat, och tyckte den slutade väldigt otydligt. hm. jag får söka efter svar hos min 'bäste vän' - google helt enkelt ;p

KISSIE I BELLA & TYRA SHOW!!

nu låter jag som värsta tönten, geeket, kissie-fan, whatever :p haha. men faaaan vad spännande det ska bli att se bella & tyra show ikväll :D jag har verkligen sett fram emot den här dagen, och blev så förväntansfull när jag fick reda på att kissie skulle vara veckans gäst, dock har det ju ändrats fram och tillbaka dom senaste dagarna. här om dagen skrev ju kissie i sin blogg att hon träffat bella på stan och sagt att hon inte skulle vara med i showen. det konstiga var att bella (som är mycket mer trovärdig) nekade detta, och sa att hon inte ens sett kissie den dagen. hm ..... antagligen bara ännu ett av kissies pr-trick. jag hoppas iaf att hon dyker upp nu ikväll, som hon nu garanterar att hon kommer göra!

jag får nog till och med skjuta upp filmen. måste ju se det live ikväll! annars brukar jag ju se det när dom lägger upp det på hemsidan några timmar efteråt.


edit; fan vad det buggar!! åååååh, irriterande :@

THE LIFE BEFORE HER EYES

 

nu ska jag ta en lång, varm, skön duuuusch med peeling! :))

 

sedan; soffan med en kopp chai te och mörk choklad, en mysig filt, massa frukt, smågodis och kanske något glas cola + talang som jag pausat på tvn det var ju för fan repris!!, där efter den här filmen som verkar helt underbar :') såg slutet av den igår på canal + drama innan 'falling down' började.


pfft. om jag saknar lipz? - NEJ.


BJÖRNBÄRSSMOOTHIE


1½-2 dl yoghurt eller fil.
1 banan.
1 dl frysta björnbär.
och en skvätt citron eller apelsinsaft.

= ca 160 kalorier beroende på yoghurt/fil (jag använder verums naturella hälsofil)

bara att mixa alltihopa och hälla upp i ett stort glas! hur gott som helst :D och mättar mer än man tror, tack vare sitt fiberrika innehåll (:

I HOPE YOU TURN AROUND IN TIME


sitter här och "äter" min "middag". haha. matlusten är som bortblåst! ;| men all frukt jag köpte förut lockade en aning, så jag gjorde en fiberrik smoothie :)) humöret håller sig fortfarande någorlunda stabilt. förhoppningsvis blir det inte mycket mer deppande idag.

SANCTUS REAL - WHATEVER YOU'RE DOING

it's time for healing time to move on.
it's time to fix what's been broken too long.
time to make right what has been wrong.
it's time to find my way to where I belong.
there's a wave that's crashing over me.
and all I can do is surrender.

whatever uou're doing inside of me,
it feels like chaos but somehow there's peace.
it's hard to surrender to what I can't see,
but I'm giving in to something heavenly.

time for a milestone, time to begin again.
reevaluate who I really am.
am I doing everything to follow your will,
or just climbing aimlessly over these hills.
so show me what it is you want from me,
I give everything I surrender ... to ...

time to face up, clean this old house.
time to breathe in and let everything out,
that I've wanted to say for so many years.
time to release all my held back tears.

whatever you're doing inside of me,
it feels like chaos but I believe.
you're up to something bigger than me,
larger than life something heavenly.

whatever you're doing inside of me,
it feels like chaos but now I can see.
this is something bigger than me,
larger than life something heavenly.
something heavenly.

it's time to face up, clean this old house.
time to breathe in and let everything out.


I'M SORRY, I HAD A BAD DAY AGAIN


[] tårarna borttorkade


[] persienner uppdragna


[] mat + tröst godis inhandlat

 


nu ska jag diska, städa och träna lite ﴾: humöret är definitivt på bättringsvägen. tack och lov! har lite disk att ta hand om, och så behöver det dammsugas ... igen. känns som jag gör det varenda dag :p hm. sedan ska jag försöka orka med lite styrkeövningar innan jag tar mig någonting att äta, dvs "middag".

 



fick med mig en hel del gott från affären: äpplen, ananas, banan, vindruvor, morötter, paprika, yoghurt, mjölk, matyoghurt, chaite och björnbär + cola, godis och mörk choklad ..... mmmm! kände att jag behövde det ;)

SKILLET - NEVER SURRENDER


DOWNFALL

ingen mat hemma - behöver mjölk, yoghurt, frukt, grönsaker = det jag lever på.
inga pengar - pappa hade bara 100 kr löst, räcker inte långt.
bussarna går kasst idag - åkte in till stan och hem igen. lämnade in blankett på af iaf.
ingen träning - pga ovanstående punkt.
högg mig i fingret med nagelsaxen - fråga mig inte hur jag lyckades, men svider gör det.
huvudvärk - ordentlig sådan! varenda jävla dag ..... tabletter är snart slut, men funderar inte ändå.
mer deprimerad än vanligt - får ångestattacker och bara gråteeeer.
internet är värdelöst - blir tokig på det, dock ingenting ovanligt eftersom det alltid krånglar.
fryser - men bryr mig inte speciellt mycket, orkar inte.
känner mig extremt tjock - fast jag dom senaste dagarna varit positiv.
har sträckt en muskel i låret, igen - denna gången på insidan, gör ont vid varenda steg.
måste handla - har knappt pengar och orkar inte gå till affären här, som jag inte ens vill handla i.
jag känner mig ensam - och det är bara början på denna helgen. pappa är på mc-resa.
soc svarar inte på mina mejl - har inte tid att vänta i 2 veckor till!!
jag är uttråkad - finns ingenting att göra, men känner mig inte heller speciellt öppen för förslag.
vill vara ifred - men samtidigt vill jag ingenting hellre än slippa vara ensam :(

¡¡VILKEN JÄVLA



skiiitdaaaaaaaaaag!!

 

 


farligt idag.              

...

känslan av tårar som bränner innanför ögonlocket. hopplösheten när man hoppas på att bussen ska krocka, att hjärtat plötsligt, av okänd anledning, ska stanna eller att man ska bli påkörd av en bil när man går över vägen.

känslan av ett hårt tryck i bröstet och smärta som inte l
ängre får plats. hyperventilering och tårar som forsar ner för kinderna, så fort dörren stängs bakom ryggen. det går snart över.


SHOW ME WHAT IT IS YOU WANT FROM ME

känner att huvudvärken börjar smyga sig fram, idag igen!! fan :( 12.00 är det bestämt att jag och albin ska mötas på sportlife, dock är jag osäker på om jag ska ta bussen nu, av flera anledningar. 1. jag vet inte om albin kommer vara där. 2. jag är inte 100% säker på att sportlife är öppet. 3. misstänker ett migränanfall.

ska ta en värktablett och dricka massa vatten. hoppas att albin svarar på mitt sms innan bussen går 11.22. tveksamt? måste ringa mamma också ..... och handla .....

edit; nu draaaar jag!

I'LL WAIT FOR YOU, BUT I CAN'T WAIT FOREVER

idag är en sådan där dag då jag känner mig helt bedövad. då jag bara kan sitta och iaktta varenda ord, i låt efter låt och ingenting annat spelar någon roll, bara njutningen jag får ifrån musiken. musik som får känslor att vakna ..... tankar sprids i hela rummet, och vad jag en fäster blicken på, så kan det måla upp ett minne.

inget leende på läpparna, inga tårar som bränner. bara tomhet, en inbillad trygghet och total avslappning. ingenting annat finns där. bara jag och musiken. jag är ett skal fylld av beroendeframkallande toner och ord. ord som bildar rader av perfekta meningar.

MOST WANTED

  1. nagelfil
  2. svart och vit bh från lindex - 99 kr/st.
  3. trosor från lindex - 49,50 kr/st.
  4. turkos klocka från adidas - ca 700 kr.
  5. torrschampoo från proffs - ca 50 kr.
  6. varmvax från veet - ca 90 kr.
  7. svarta och turkosa tygskor från nelly.se - 149 kr/st.
  8. rengöringsmousse demons & angels - 65 kr.
  9. demons & angels ansiktskräm - 69 kr.

SANCTUS REAL - THINGS LIKE YOU

 

loving things like you has wrecked my life, made me cry.
loving things like you has made me lose my mind.
and I can't figure out why I've been hanging on,
to all these things I've tried to leave behind me for so long.

and I think it's time to find a better way to live my life.
than loving all those things that keep me wrapped so tight.

everyone wants everyone else's eveything.
sometime's the more we have the less we really gain.
I'm tired of life and all that money has to buy.
get out of my heart, out of my mind, leaving you behind.

loving things like you has left me bruised, black and blue.
loving things like you has made me so confused.
and I can't figure out what I've been waiting on.
god, I can't be living for things I know are wrong.

now I think it's time to write a better chapter in my life.
leaving all those things that keep me wrapped so tight.

why are we obsessed with possessions here on earth?
go and take a look at the flowers and the birds.
god is always taking care of nature's every need.

and how much more important in The Father's eyes are we?
I said, how much more important in The Father's eyes are we?
he sees everything .....


FALLING DOWN


nu ska jag och pappa kolla på den här :)
en gammal drama/thriller som pappa sa är väldigt bra. den börjar på canal + drama nu 21.00. mycket mer än så blir det nog inte ikväll, för efter filmen går jag väl och lägger mig i stort sett med en gång.

EN ORDENTLIG KVÄLLSMAT


dags att runda av dagen med en smarrig kvällsmat :) har inte blivit hungrig överhuvudtaget sedan den sena lunchen, förrän nu! :o det är ganska ovanligt, annars brukar magen börja kurra redan 2 timmar efter att jag har ätit! en ganska stor kvällsmat blir det nu som kompensation för att jag inte har hunnit, orkat eller behövt äta någon riktig middag idag.

2 dl yoghurt.
1 dl müsli med frukt och russin.
1 dl fruktsallad (apelsin, äpple och päron).

2 skivor rågbröd, 6% fibrer.
15 gram smör.
4 skivor rökt kalkon.

1 kopp chai te med en skvätt lättmjölk.

= ca 550 kalorier.

LIVING FOR YOU, DYING FOR YOU



I know they're only ghosts and memories that I'm clutching in.

and maybe I'm reaching back to something that I never had.
still it seems so real to me, these wracked things that lead me back to you.

KEANE FEAT. K'NAAN - STOP FOR A MINUTE


MANGE SCHMIDT FEAT. VANESSA FALK - ALLVARLIGT TALAT


JAY KAY - PRINCESS


11 MAJ -10

dagens låt: danish - hur det än känns kommer alltid ligga mig nära hjärtat :)
dagens frisyr: en hästsvans för att slippa ha rufset i ansiktet :p
dagens smink: ingenting, eftersom jag bara varit hemma och slöat.
dagens klädsel: kalsonger och stor t-shirt heeeela dagen!
dagens händelse: ganska få saker att välja mellan på den punkt.
dagens planer: var att träna, men fick ställas in pga huvud- och mensvärk :(
dagens vill ha: nya skor, löparskor, promenadskor, vardagsskor. haha.
dagens saknad: solen!!
dagens drog: sömn .....
dagens finaste: pass.
dagens måste: ingenting.
dagens dricka: chai te och vatten.
dagens köp: ingenting.
dagens mat: paprika med tacofyllning.
dagens sjuka: huvudvärk, mensvärk och allmänt hängig. idag igen.
dagens kärlek: favoritkudden!
dagens mående: fyskiskt känner jag mig bara ovanligt svag, psykiskt ... ganska tom.

TACOPAPRIKA


det här var någonting jag låg och tänkte på inatt innan jag somnade :p hur enkelt som helst är det, hur som helst. man tar en paprika, skär av "locket" och rensar ut kärnor. sedan fyller man med vad man vill egentligen. jag tog tacoköttfärs blandad med pressad vitlök och hackad jalapeño. tacosås och riven ost på toppen och så på med locket igen. sedan ska den stå i ugnen på 250° ca 15 minuter.

en bra idé är att linda in den i lite folie för att slippa städa ugnen ifall det rinner över. en stor sallad till är alltid gott! jag hade inte så mycket hemma, med lite morot, gurka och cocatiltomater hittade jag iaf :D

BREAKING INSIDE

heeeela dagen har slöats bort nu känner jag! varken huvudvärken eller mensvärken ger sig :( någon träning har det inte blivit av ännu. istället har jag legat på soffan och sovit sedan en liten stund efter frukosten. det känns ganska bra ändå faktiskt! behöver kunna slappna av, alltså utan att börja stressa så fort jag har tagit det lugnt en kvart, tagit en kortare promenad eller sovit en timma extra.

nu har jag sovit bort hela dagen, men det gör ingenting. fast att jag "måste" lämna in blanketten om aktivitetsstöd till arbetsförmedlningen, och fast att jag verkligen vill träna. hur det än blir, så ska jag inte få panik över det! i värsta fall får jag vänta en dag med att lämna blanketten och köra extra hårt på gymmet imorgon.

lunchen är på gång iaf, väldigt sen lunch ... den står i ugnen och gratineras just nu iaf (; vad det blir för någonting, det får ni se om en liten stund!

EVIL ANGEL

somnade drygt en timme på soffan ..... eller mera slumrade. jag låg och lyssnade på 'smallville' som gick på tvn. 11.00 ringde alarmet och tvättmaskinen som jag startade tidigare. hängde upp tvätten och drog upp persiennerna jag dragit ner i vardagsrummet.

nu sitter jag vid köksbordet och äter min frukost :) väntar på att babbiluren ska vakna, så han kan träna med mig/göra mig sällskap på sportlife. det sistnämnda är väl det som bestämt, men man vet ju aldrig om han kanske mår bättre och känner för att pressa lite! ;)

FLINGOR OCH FRUKTSALLAD



1½ dl special k flingor.
1½ dl lättmjölk.

½ apelsin.
1 äpple.
½ päron.

ingen större ansträngning idag.
en skål special k och mjölk + en skål med fruktsallad (färdig i kylen från igår).

DON'T LET YOUR ENEMIES BECOME FRIENDS


idag var planen att jag skulle sova ut.
ingen tidsplanering, ingen veckaklocka. men ädå vaknar jag gång på gång av en jävla kramp i vaderna! ååååh, vad ont det gör :( har perioder då jag besväras av det varenda natt, men nu har jag sluppit det ett tag. förstår inte varför det ska komma tillbaka, eller vad som är anledningen till det? :o jaja.

09.00 klev jag upp och tog en snabb dusch för att vakna lite. nu sitter jag här, har gått i mig min vitamin och klunkat i min några dl vatten. funderar på om jag ska starta bryggaren, eller om jag ska skippa kaffe idag? känner mig inte speciellt sugen, så jag lämnar det ämnet.

frukost vill jag egentligen vänta lite med, eftersom jag ska träna sedan. äter jag nu, så kommer jag vara hungrig igen precis innan (ca 12.00-12.30). hinner inte/kan inte äta precis innan och tidigar än så går inte för sig, då jag följer ett 3-timmars schema ... lägger mig på soffan en stund, kanske kan somna om lite till någonting.

RED - NEVER BE THE SAME & ALREADY OVER



NEVER BEEN KISSED


TRÄNINGSABSTINENS

har suttit med träna träna träna i huvudet, konstant i 3 timmar nu. funderar på att dra ut och jogga lite, men tvekar på om min kropp verkligen orkar med det :( tror inte det, eftersom jag fortfarande känner mig smått illamående, seg och hängig. bättre att vila och hoppas på att energin snart kommer tillbaka! hoppas på ett skönt benpass/mage/rygg imorgon ♥

FEELING NAUSEOUS

har mått jätte konstigt dåligt dom senaste timmarna! illamående med yrsel, huvudvärk och smärta i magen. har haft mensvärk hela dagen, men tog en tablett innan jag var iväg och tog en fika på espressohouse med albin. har inte känt någon lindring alls, bara blivit ännu sämre :(

nu har jag gjort i ordning fruktsallad och ställt i kylen. ska ta en snabb dusch och fräscha till mig lite, innan jag bäddar ner mig på soffan för att se på tv/en film och äta middag/kvällsmat - yoghurt och fruktsallad + kanel.

GRÖNSAKSKNYTE


idag blev det vegetariskt :p hehe. kände mig inte speciellt sugen på varken kött, kyckling eller fisk, så jag hoppade över det. gjorde ett grönsaksknyte i ugnen med en skivad potatis som jag förstekta i panna, lite morotsmedaljonger, sparris och några skivor tomat och lök :) kryddade med en nypa salt, citronpeppar och persillade. även denna rätt ligger under 100 kalorier, precis som gårdagens! :) toppade med några apelsinklyftor.

NY KATEGORI; HÄLSO- OCH SKÖNHETSTIPS


KLICKA PÅ BILDEN (:

BÄTTRE ÄN BANTNING

  • ät på mindre tallrik - en dålig vana, som dom flesta av oss har är att fylla hela tallriken med mat, bara för att vi är hungriga. detta gör att man lätt äter för mycket! genom att byta ut dom stora tallrikarna mot mindre kan man fylla tallriken samtidigt som man får i sig mindre, men ändå tillräckligt med mat.
  • byt ut dina glas - samma sak gäller det du dricker. drycker som bl.a juice, läsk, alkohol innehåller en hel del kalorier. genom att dricka ur mindre glas, minskar du intaget av det. behåll stora glas till att dricka vatten!
  • ät frukost - ni har garanterat hört det förr, men jag säger det igen: frukost är dagens viktgaste mål! äter du inte frukost, så kommer inte ämnesomsättningen igång. se alltid till att äta en stadig och ordentlig frukost, som du blir mätt på, annars blir det lätt att du börjar småäta.
  • fyll på med grönt - ska du ta mer, så ha som regel att ta en extra portion grönsaker. det botar hungern som finns kvar och dessutom får du i dig ännu mer nyttigheter.
  • lägg upp maten vid spisen - ett mycket bättre alternativ än att duka fram maten på bordet, då det lätt händer att du fyller på med mer, även om du är mätt. fyll tallriken med den mängden mat du vet att du behöver, inte mer än så.
  • drick vatten - även detta har påpekats gång på gång, men är värt att nämnas igen. vatten renar och hjälper kroppen att lösa upp vitaminer, mineraler och andra näringsämnenämnen som den behöver. dessutom reglerar vatten din kroppstemperatur och förbättrar förbränningen av kalorier.
  • ät regelbundet - genom att äta var tredje timma håller man igång förbränningen och håller blodsockernivån stabil, vilket minskar risken för sötsug.

BREAKFAST


idag kände jag för en ordentlig frukost ;) så jag har gjort i ordning flingor, med lättmjölk och jordgubbar, 1 kokt ägg och en smoothie (gjord på 1 dl yoghurt, 1 skalat äpple och ½ tsk kanel). nu ska jag äta i lugn och ro och äntligen kolla på one tree hill :p

MOMMI :)

något one tree hill har det inte blivit att ännu. istället har jag pratat i telefonen med mor min om lite allt möjligt, men mestadels lillebrors disco på lördag (;

nu kom jag på mig själv med att sätta igång med frukosten. dålig vana det där med att aldrig kunna sitta still när jag pratar i telefonen, fast ändå braaaa. hehe. nu är iaf några jordgubbar framplockade ur frysen, två ägg på gång i kokaren och ett äpple ligger på bänken och väntar på att bli en fruktsallad eller en smoothie. jag kan inte riktigt bestämma mig :p stoooor frukost blir det idag i vilket fall!

YOU BUILD ME UP, BUT JUST TO WATCH ME BREAK


GOD MORGON! :) idag vaknade jag med en förbannad kramp i vaderna, som höll i sig längre än vanligt. hatar att gå kramp! man ligger och försöker slappna av i musklerna, vrider och vänder, men ändå fortsätter det bara spänna och göra ont. usch. till slut gav det sig iaf, och jag kunde snooza den sista kvarten innan väckaren ringde 08.30.

nu har jag klivit upp, tagit en kopp kaffe, min vattenflaska och vitamin ... as usual. sitter vid köksbordet, och datorn är enligt rutin med :p nu tänkte jag kolla på nya avsnittet av one tree hill innan jag gör i ordning frukost (: inväntar även svar från albin, angående träningen idag!

JIMMY EAT WORLD - KILL


FALL FOR YOU


talang 2010, fruktsallad med kanel en kopp och chai te.
soffan here I come!

ROBYN - O BABY


we've been through this one too many times. so baby, don't you put me there again.
cause no matter how hard I try to believe, this time I know that I won't.

 

you're making a mistake again, oh why ooh,
don't you understand that everytime you do you make me cry .....


TVÅRÄTTERS ;)


har ätit en riktigt nyttig, men ändå god middag :D började med lite kokta grönsaker som jag droppat lite sweet chilisås över. sedan blev det ugnsstekt fläskfilé med tomat och sparris, kryddat med peppar och persillade (en kryddblandning med persilja, vitlök och havssalt). nu är magen nöjd, fast jag höll mig undr 100 kalorier. helt otroligt att man kan få i sig så mycket, fast ändå lite :pp

jag har blivit väldigt duktig på att äta sakta också! det är bra, eftersom jag hinner känna när jag är mätt, innan jag har ätit för mycket, vilket man lätt annars gör (:

MIDDAG PÅ GÅNG!


TREY SONGZ - I NEED A GIRL


SEAN KINGSTON FEAT. JUSTIN BIEBER - EENIE MEENIE


ÄPPLE MED KANEL

snabbt och lätt att ta som ett litet mellanmål :) bara att skära ett äpple i stavar och blanda med lite kanel. jag brukar även ta en skvätt citron på också!

LUST FOR LIFE


11.07 satte jag mig på bussen till stan! :) gjorde dock en liten tabbe när jag tog den bussen. jag stressade som en idiot med att packa träningsväskan, göra mig klar och dessutom hänga upp tvätt 2 minuter innan bussen gick, sedan kom på att jag skulle få vänta på bussen till sportlife eftersom den inte gick från torget förrän 11.45. men det löste sig ändå, för när jag kom dit 11.25 kände jag mig peppad på att ta en promenad, så jag gick till sportlife istället!

11.50 möttes jag och albin i receptionen. ett 40 minuters rygg/bröst/arm pass blev det! tycker det gick riktigt bra :D armarna och bröst kördes slut totalt och det kändes ordentligt i ryggen, speciellt efter 20x3 lyft på ryggresaren. så det ska vara!! 12.40 la jag mig i solariumet en kvart, sedan stekte jag i bastun och duschade medans albin solade.


efter sportlife vistelsen åkte vi till jätten och sedan hem till albin för att äta lunch. det blev en god röra med kyckling, äggnudlar, matyoghurt och en massa kryddor, jag wokade lite grönsaker till också (y. när vi ätit och tagit det lugnt en stund, så skjutsade albin hem mig innan han åkte och grejade med bilen.

nu sitter jag här med en kopp chai te och lyssnar på musik :)) funderar på vad jag ska fördriva resten av dagen med. har jag lust och ork, så ska jag iaf ta mig ut på en joggingrunda ikväll.

YOGHURT, FRUKT OCH KANEL


det måste vara det absolut godaste som finns :D
idag tog jag 1 dl naturell verum hälsoyoghurt och ½ apelsin,  ½ äpple och ½ päron. vilket blir ca 115 kcal. gjorde även i ordning lite extra i samma veva av resterande frukt och ställde in i kylen. blir bra som mellanmål eller kvällsmat!

A NEW DAY IS BORN


en kopp kaffe i handen och solen i ögonen :)
jag troooor att dagen kan bli ganska bra, med tanke på dens helmysiga början. det tog ytterligare någon timma för mig att somna igår kväll, så jag ställde fram väckaren till 09.00 (y.

vaknade som vanligt när den ringde, men kände mig ovanligt seg!
egentligen ville jag somna om en stund till, men eftersom jag levt enligt rutinen att kliva upp med en gång, så gjorde jag det även idag (: nu har jag startat en maskin med vit tvätt + sängkläder, tagit på mig pappas morgonrock och slagit mig ner vid köksbordet med datorn, en kopp kaffe och en flaska vatten. börjar alltid dagen med att ta mina vitaminer och dricka en massa iskallt vatten (som jag fyller på i en 0,5 l flaska och lägger in i kylen kvällen innan) och en kopp kaffe några koppar kaffe :p ett knep som sätter igång ämnesomsättningen.

om en liten stund ska jag göra i ordning frukost. jag har bara inte riktigt bestämt mig för vad jag vill ha än ... tror det får bli yoghurt och frukt.

TIME FOR BED


känner att dagen har nått sitt slut :) eftersom förgående natt inte bestod av någon sömn alls, utan morgonen gick åt till det, så tänkte jag kompensera den här med någon timma extra inatt. ska dricka min kopp te och somna till min nattplaylist inom den närmsta timmen. skriver som vanligt så fort jag vaknar, vilket imorgon bitti blir någon gång efter 08.00. sov gott :*

MANGE SCHMIDT - LEDIG


ge mig inget ansvar, ställ inga krav. jag vill bara dansa och ha det bra.
ställ inga frågor, du får inga svar. det räcker med dom plågor som jag redan har.
säg inte till mig vad jag ska göra, för vad du än säger kommer du förstöra ...


JUST MORE

sitter på soffan och känner mig nöjd :D var ute och körde slut på mig själv totalt, efter 15 minuters joggande trodde jag på allvar att jag skule kollapsa! fick sitta på bänken utanför porten ett par minuter och samla krafter för att ta mig upp för trapporna upp till lägenheten.

när jag kom in tog jag en snabb kall dusch! alltid skönt att chocka kroppen och kyla ner sig lite efteråt. efter duschen smörjde jag in mig och tog på mig myskläder, så nu luktar jag tropiska frukter, känner mig ren och fräch och totalt slut! (;

nu har ätit en god och nyttig kvällsmat :) yoghurt och kanel tillsammans med en god fruktsallad gjord på apelsin, äpple och jordgubbar. självklart sitter både jag och pappa bänkade framför 'ballar av stål'. moahaha. dock börjar det bli lite enformigt ;o men det är fortfarande söndagens höjdpunkt på TVn .....

imorgon har jag inga planer alls än så länge, men hoppas att ett träningspass blir av (y.

FLÄSKFILÉ MED CURRY OCH BANAN



MORNING SUN


blev väckt av att min kära lillebror ringde 12.00 idag. jag var heeeelt död eftersom jag inte kom hem förrän 05.00 imorse och där med inte somnade förrän strax innan 06.00. men jag kände inte för att somna om, så 6 timmars sömn fick räcka. jag klev upp, tog mig en kopp kaffe och lutade mig tillbaka med solen i ögonen ute på balkongen :)

gårkvällen blev lång men mycket trevlig ..... den började med att jag och pappa åt tacos. sedan slängde jag mig in i duschen, drog på mig kläder, plattade håret, sminkade mig och tog bussen in till stan 20.15. allting från att jag lämnade soffan på 20 minuter ;) haha. gjorde christoffer sällskap i kiosken hela kvällen, dvs fram till 00.00.

hobbe kom och hämtade mig och så åkte vi till donken, där han köpte mat. sedan åkte vi till shell, där jag pratade lite med albin innan vi började busa med andreas, christoffer, (emad, jesper) och billy. när solen gick upp kände vi att det var dags att åka hem till våra sängar, så när klockan närmade sig 05.00 skiljdes vi åt för att få oss några timmars sömn!

GÅRDAGENS MIDDAG


potatisklyftor och morötter, helstekt fläskfilé, béarnaisesås och vitlöksbröd. smarrigt! :)

HISTORY REPEATING

fan vad kass jag känner mig :D men jag har lite bloggtorka, och det känns meningslöst att bara skriva "idag har jag gjort ...., nu ...., sen ska jag ...." ja, ni fattar. men som vanligt ska jag ändå gå igenom lite vad jag har gjort det senaste dygnet :)

någon fika blev det inte av igår kväll. istället åt jag mat med papsen, och drack en kopp kaffe efter det, innan jag gjorde mig i ordning och åkte ut med robin x 2 :) var inte så mycket mer än åka runt. vi kollade läget på saab, där det skulle vara race och så tog vi en tur till vänersborg. 01.30 var jag hemma igen! gjorde inte så mycket mer än tvättade bort sminket och gick och la mig. kollade på en halva 'the good girl' med jennifer aniston innan jag somnade.


idag blev jag väckt av pappa ca 08.30.
klev upp och tog mig en kopp kaffe, innan vi åt frukost och pappa åkte ut på en mc-tur. jag skulle ha åkt med egentligen, men kände inte riktigt för det, med tanke på att vädret såg osäkert ut redan då.

istället bestämde jag och hobbe att vi skulle åka ut till överby! så han plockade upp mig 10.30 :) kikade runt lite, jag köpte foundation och ett par leggings, hobbe bjöd på fika och sedan åkte vi en sväng till 'junkyard skate olympix' i arenan i vänersborg, där vi mötte nev, jocke och hedlund. blev inte speciellt långvarit, så vid 13.00 åkte vi vidare till maxi, där pojkarna handlade lite mat och sedan drack vi kaffe hos jocke innan hobbe skjutsade hem mig vid 15.30.

nu har jag ätit, för ca 1½ timma sedan ... väntar på att kvällen och dens events ska bli bekräftade och förverkligade, ungefär :p haha. idag är jag festsugen! börjar dock känna mig väldigt seg, det måste ändras på :o får försöka sysselsätta mig lite.

JUST NU;


sitter på sängkanten, klar och redo för fika på strandgatan! men nu verkar det inte bli någonting med det, eftersom en viss fröken upton, är lika snabb som vanligt ;p jag ska vara hemma och laga/äta mat med papsen 20.00, så att sätta sig och fika när klockan hunnit passera 19.00, känns inte speciellt meningsfullt. men då kanske man kan få i ordning maten och nöja magen lite tidigare än planerat, och eventuellt hitta på någonting efteråt. får se om vad jag känner för! (:

KYCKLING OCH CHAMPINJONER


lekte med fantasin iag och ville ha någonting nyttigt, så det blev; kycklingfilé och champinjoner stekta med vitlök, salt, citronpeppar, dragon och matlagningsyoghurt. kokta grönsaker till istället för pasta/potatis/ris (y.

HURRY!

sitter i köket och äter frukost :) pratade precis med hannah om ridningen senare idag, vilket ska bli trevligt! men först och främst ska jag iväg och träna med albin (y. idag blir det nog mage/rygg/armar.

OJ! nu är albin redan på väg ;o får rusa, men hann ju halva frukosten iaf! haha. på med kläder och iväg.

DAGENS FRUKOST

 


2 dl verum hälsoyoghurt, naturell.
1 dl müsli med frukt och russin.
1 äpple.
½ apelsin.
3 frysta jordgubbar.

= 310 kcal

MÅNS ZELMERLÖW - IMPOSSIBLE


JAG GAV ALDRIG UPP DIG NÄR DU FÖRSVANN. LÅNGA DAGAR BLEV TILL NÄTTER, SEN TILL ÅR.


THIS IS THE LIFE

sitter här ensam och försöker se på film ... väntar på att några som är på G, ska bli klara samtidigt som jag försöker få igång min externa hårddisk, som bara "försvann" :| vad nu?!! hm ... tänkte iaf kolla på 'management', men eftersom den inte är tillgänlig förrän om ca 15 minuter fördriver jag tiden med att läsa igenom lite bloggar, och uppdatera min egen (y.


dagen har varit bra :) tycker att den har varit ganska lång, men känns ändå som den försvann fort ;o började ju hur som helst med frukost i den sköna morgonsolen på balkongen, pratade lite med hobbe och sedan stressade jag mig iväg bort till karlstorp där jag tvättade och städade åt gammelmormor. mamma och syster kom på besök också, så vi åt middag tillsammans alla fyra. 15.30 skjutsade mamma hem mig, och erica hämtade lite saker här. jag bytte om och packade väskan för att åka och rida med ronja, som kom och hämtade mig strax innan 16.30.

när vi kom till frändefors kände vi att vi varken hade lust eller tid till att rida.
vädret hade vänt, så solen var gömd bakom gråa moln och vinden alldeles för kall för att en ridtur skulle vara skön. dessutom hade jag bestämt att träffa lisa 18.00 och ronja skulle till överby med albin, så istället åkte vi snabbt hem till ronja innan vi vände tillbaka till trollhättan igen.

jag och lisa gjorde oss i ordning och väntade på robin x 2. sedan hämtade dom oss och så åkte vi runt en stund innan vi umgicks med possy, albin, söder och ronja i kiosken drygt 1 timma. köpte lite godis och åkte runt lite till :p när klockan blev 21.00 var det dags att åka hem.


lisa följde med hem till mig :) jag tog en dusch medans hon fixade klyftpotatis, och så värmde vi köttet som blev över från igår, även béarnaisesåsen kom till användning! mycket gott :D vi kollade andra avenyn (igen för min del) och sedan en dokumentär om bantning som jag spelat in.

nu har lisa åkt hem och jag ska som sagt kika på en film. hårddisken har kommit igång igen, men filmen jag vill se är inte färdig än på en stund! :/ ska fixa en kopp chai te nu iaf.

MORNING SUN


nu har jag ätit frukost, läst tidningen och solat lite :) upptäckte att klockan är 11.00, vilket betyder att jag måste göra mig i ordning och gå bort till gammelmormor. skynda skynda.

IF TOMORROW NEVER COMES

solen skiner och en kopp chai te står i micron. att det blir frukost på balkongen idag är en självklarhet, och som en liten bonus är mitt humör på topp! detta kan bli en bra dag (;

efter frukosten ska jag bara luta mig tillbaka och slappna av en stund innan jag behöver göra mig klar för att promenera ett par km bort till gammelmormor. nu piper micron, så jag ska ta min kopp te + en skål med flingor, mjölk och banan och sätta mig ute i värmen.

ANDRA AVENYN; AVSNITT 185


OM JAG LÄNGTAR TILL 09.00 NU!!
men fasen vad trist att det är sista avsnittet. andra avenyn är ju någonting man längtar till vecka efter vecka. tråkigt att det tar slut.

ONE TREE HILL

nu dissar jag filmen som jag knappt hängt med i överhuvudtaget! ska använda min sista vakna timme till att kolla på nya avsnittet av oth. känner att ögonen börjar bli trötta och att jag längtar efter sängen. dessutom mår jag för tillfället väldigt dåligt och känner mig helt sönder deprimerad. tror jag förflyttar mig tillsammans med datorn till sängen redan nu.

behöver stänga av allt och ladda för en ny dag. imorgon är det städning hos sonja, och troligtvis strandgatan på eftermiddagen. hoppas på en massa sol!!

SUNSHINE CLEANING


tänkte försöka slita mig från tangenterna och koncentrera mig på tvn istället. den här filmen går nämligen på canal + hits nu, började 22.00, så ska nog kunna hänga med om jag vänder blicken mot den nu :) ska pausa och fixa en till kopp med chai te först bara!

BEN/MAGE/RYGG PASS!! (y.



finns det någon skönare känsla, än efter det här? ;)
riktigt bra pass. vattenmassage och solning på det ocksåm, kan inte bli bättre. nu är jag hemma igen och ska storstäda lägenheten innan jag tar en skön dusch. mmmm!

BILDER FRÅN IGÅR @ TROLLHÄTTAN ;)





mötte upp lisa i stan vid halv 4. vi gick och satte oss på strandgatan och drack ett par koppar kaffe i den sköna solen :) sedan kikade vi i lite affärer på oden och jag köpte ett par solglasögon på gina tricot för 59 kr, bra köp! ;) framåt 17.00 började vi bli hungriga och funderade på vad vi skulle äta, så efter en promenad till lisa och tillbaka köpte vi varsinn baguette med kycklingröra på café slussen och satte oss nere vid vattnet. mysigt :)) blev kvar där en bra stund i väntan på nya idéer.

men så mycket mer blev det inte av dagen ...
vi gick hem till lisa, sedan tillbaka in till stan igen, köpte varsinn chai latte på espresso house och bara tog det lugnt, snackade skit, drack våra chai och lyssnade på musik intill kanalen ända tills kvällen kom och solen gick ner. nev, leo och joel kom förbi och var trevliga en sväng också.

sedan gick vi till kiosken där vi umgicks med lite folk.
albin, ronja, pos från början ... sedan dök även robin x 2, emil och emelie upp. när klockan närmade sig 22.00 drog vi ut en sväng och så körde albin hem oss till mig. resten av natten blev det film ... somnade runt 05.00 imorse och klev upp igen vid 11.00. nu återstår det att se vad det blir av den här dagen ;)

ALL THE BAD THOUGHTS, JUST LET THEM GO


nu har jag fått lite mat i magen och en skön dusch! :) ska strax slita mig från datorn, så jag kan smörja in kroppen och få på mig lite kläder, sedan ska jag kleta på lite smink och fixa håret innan jag tar en promenad in till stan för att träffa lisa (y.

LUNCH


yoghurt med päron, äpple, jordgubbar och kanel + 2 skivor hembakat bröd med smör och ost.

KATY PERRY - THINKING OF YOU


50 CENT - JUST A LIL BIT


MOTHERHOOD


BANANA BREAKFAST


WHO WANTS TO BE ALONE

godmorgon, godmorgon. jag börjar dagen med att hosta, underbart! spottar lite ssssnor också. hahaha ... seriös jag känner mig, haha. fruktansvärt.

idag skiner solen :D uuuunderbart. jag hade tänkt mig att vakna, äta frukost och sedan träffa lisa. jag hade tänkt mig att slippa denna dötiden som jag blir tvungen att fördriva ... fram till 13.00. ännu en gång påminner livet mig om att ingenting någonsin blir som man tänkt sig. jag får väl sätta mig på balkongen och fånga lite av solens strålar sedan när värmen kommer.

nu är det dags frukost tycker min mage! ingen powerwalk idag, inte. nu vill jag bli av med den här förbannade hostan och dt jobbiga snorandet!!

TOMORROW COMES A DAY TOO SOON

nu är den här lugna, men lagom bra söndagen nära sitt slut. en kopp chai te och några bitar mörk choklad till senaste och missade avsnittet av 'bella & tyra show', nerbäddad bland täcken och kuddar får avsluta den. tycker helgen har gått ovanligt fort ... men men. imorgon är det ännu en gång måndag. hoppas på att friskna till (igen) snabbt nu och svettas igenom ett par träningspass!

MOTORCYCLE MILES

hemma efter 11 mil bak på pappas motorcykel :) tänkte inte åka med först, eftersom jag känner mig tillräckligt förkyld ... men att ligga ensam hemma hela dagen var inte heller speciellt lockande, så i sista sekund drog jag på mig skinnstället och hängde med iaf! :p






vi har varit på en riktigt långtur runt trollhättan. mot vänersborg, väne-ryr, uddevalla, ljungkile, lilla edet, hjärtum, trollhättan. ett par stopp och en fika blev det på vägen, sedan satt vi och njöt av solens värme en stund utanför kmck innan vi sa hejdå till edberg.

nu har pappa satt igång med maten som jag längtar till!
'ballar av stål' ikväll också ;) haha.  söndagens höjdpunkt.

THE HEART IS BLIND

vaknade för ett par minuter sedan ... ännu en gång av ryggen! :( klev upp och hängde upp tvätten som planerat låg i maskinen och väntade på att få torka, jag slängde in en hög kläder och satte på timer igår innan jag gick och la mig. nu vet jag inte vad jag ska göra ;|

soffan, täcke, kudde barnprogram? - svar ja.

SHANIA TWAIN - WHEN


YOU'VE GOT A WAY WITH ME

sitter här på sängkanten och försvinner i nattliga funderingar ..... tänkte egentligen gå och lägga mig nu efter den goda kvällsmaten och filmen som var bra, men jag tror jag ska lyssna igenom lite gamla shania twain låtar och njuta av ensamheten tillsammans med endast mina tankar. som det alltid finns gott om. det tar aldrig slut på saker att grubbla över ... det är en sak som är säker. fast oftast är det samma saker jag vrider och vänder på där inne, i hopp om att någon gång kunna reda ut sådant som jag inte har lyckats förstå mig på under åren.


NYBAKAT!


har sysselsatt mig så gott jag kunnat under kvällen .....
mår inget vidare alls idag, men lite brödbakning blev det åtminstone! :) så nu väntar en gooood kvällsmat med pappa till den nya wallander filmen, 'arvet'. nu ska jag ta en dos nässpray, hjälpa pappa duka fram och göra i ordning en kopp te. som det ser ut nu, spenderas resten av kvällen med film, filt och kudde på soffan.

HONUNGSBRÖD


har en limpa honungsbröd på gång i ugnen ;) snabbt, lätt och otroligt gott. tror det blir en smarrig kvällsmat framför tvn denna sega lördagskväll. receptet på brödet finns här. jag använder sirap istället för honung, tycker det är godast (:

edit; nu blir det kvällsmat!

LASAGNE AL FORNO






lasagnen som vi gjorde igår, som är en av mina absoluta favoriträtter! den tar tid, men är värd varenda minuts väntan ;) skillnaden på denna och en "vanlig" lasagne är att denna innehåller bl.a morot, selleri och rödvin ... helt underbar! måste smakas för att förstå.

här är paolo robertos recept som jag och pappa brukar använda oss av ...


Ingredienser:

12 12 st lasagneplattor, färska eller torkade.

Köttfärssås:
500 500 g köttfärs
3 3 st bladselleristjälkar
2 2 st morötter
1 1 st gul lök
1 1 st vitlöksklyfta
1 tub tomatpuré (200 g)
0.5 0.5 dl persilja, hackad
2.5 2.5 dl rödvin
1 1 tsk salt
1 1 krm svartpeppar
25 25 g smör
2 2 msk olivolja

Béchamelsås:
3 3 msk smör
3 3 msk vetemjöl
6 6 dl mjölk
0.5 0.5 tsk salt
1 1 krm svartpeppar
0.5 0.5 tsk muskotnöt, mald

125 125 g mozzarella, skuren i små bitar
1.5 1.5 dl parmesanost


Gör såhär:


1. sätt ugnen på 225 grader.

2. skölj av selleristjälkarna, skala lök och morötter.

3. finhacka grönsakerna, lök och vitlök (kan hackas genom att köra dem ett par varv i matberedare).

4. smält smör i en stor stekpanna eller i en kastrull.

5. häll i olivolja, grönsaker och lök, låt dem fräsa långsamt i ca 5 minuter.

6. lägg köttfärs i pannan, smula sönder den med en gaffel och bryn den lite lätt.

7. tillsätt tomatpuré, persilja och vin. smaka av med salt och peppar och låt såsen koka i 45 minuter.

8. smält smöret i en kastrull, gärna med beläggning.

9. rör i mjölet, blanda noga, och späd sedan med mjölk under oavbruten vispning.

10. tillsätt salt, peppar och muskot. låt såsen småkoka i ca 5 minuter, vispa då och då. smaka av med salt, peppar och muskot.

11. koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten. färska lasagneplattor ska kokas i 2 minuter, de torkade lite längre.

12. häll av vattnet och låt lasagneplattorna rinna av. om plattorna förkokas drar de åt sig såserna på ett sätt som ger en smakrik och god lasagne.

13. häll lite tomatsås och lite béchamelsås i botten på en ugnssäker form.

14. varva lasagneplattor, köttfärssås, béchamelsås, mozzarella och parmesan, avsluta med ett lager sås.

15. strö över lite parmesan.

16. grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.



VALBORGSFIRANDET

JAG ÄR SJUUUUKT SEG IDAG! har precis legat helt utslagen på sängen ett par timmar, pratade ett tag med hobbe och sov sedan drygt 60 minuter. är inte bakfull överhuvudtaget, drack antagligen inte tillräckligt mycket för det igår (; däremot så är jag slemmig i halsen, och det kliar fortfarande ... har ett smått illamående som går i vågor och huvudet vet jag inte riktigt vart jag har :( känns som jag sjuknar in i någonting igen!! usch.

gårdagen var iaf någorlunda lyckad :) efter att min och pappas 'lasagne al forno' provsmakats tillsammans med edberg och jag var duschad, påklädd och sminkad så kom albin och hämtade mig, alldeles innan 18.00. vi plockade upp sara och andreas för att åka och handla. det blev kött, kyckling, en massa grönsaker, såser och olika former av potatis.

på plats hos albin startade jag ugnen och satte igång med salladen. albin marinerade och tände grillen och jag och sara gjorde grillspett medans andreas sysselsatte sig med att försöka få upp en vinflaska utan vinöppnare! :p haha. vitlöksbröd hann jag med också (y. ronja befann sig på övervåningen fram tills allt var färdigt. när vi satte oss ner för att äta började mer och mer folk droppa in, väldigt irriterande! men vad gör man? när vi var mätta och belåtna tog vi tjejer hand om disken och pojkarna fixade med musik.



sedan bestod kvällen mest av tangera och burk/flaskplockning för min del!
vid 02.00 var huset tömt på folk, ronja och albin gick och la sig och jag städade undan allting och 03.00 gick jag och la mig jag med. ... kollade på en halv film och somnade sedan till musik.

FÖRSTA MAJ

är kvar hos albin sedan igår, men nu ska jag hem. papsen ska hämta mig och dyker väl om upp ca 5 minuter (y.


RSS 2.0